Scriitorul François Garde vine la Timişoara

oct. 25th, 2013 | By | Category: Postcard

Luni, 28 octombrie 2013, ora 18:30, la Librăria Cartea de Nisip (str. V.V. Delamarina nr. 1, Timişoara), vor avea loc lecturi publice şi dezbateri cu François Garde, laureat al Pemiului Goncourt pentru “Ce qu’il advint du sauvage blanc” (carte publicată la Gallimard). Autorul va mai fi prezent marţi, 29 octombrie 2013, ora 10:00, la Colegiului Bănăţean.

François Garde a primit anul trecut Pemiul Goncourt pentru Primul Roman pentru cartea sa Ce qu’il advint du sauvage blanc (publicată la Gallimard). În luna mai a anului acesta a publicat (tot la Gallimard) cel de-al doilea roman: Pour trois couronnes. În luna octombrie va fi prezent la Iaşi şi la Timişoara, pentru un program de lecturi publice şi dezbateri.

François Garde s-a născut în 1959 (Le Cannet). Savoiard prin adopţie, s-a apucat de scris după o îndelungată carieră în administraţia franceză. După studii de ştiinţe politice, apoi la ENA (Şcoala Naţională de Administraţie) va ocupa mai multe posturi: secretar general adjunct în Noua Caledonie, administrator al Teritoriilor australe și antarctice în Insula Reunion, membru al cabinetului ministrului teritoriului de peste mări, director al staţiunii Val d’Isère. Aceste activităţi care l-au determinat să călătorească vor hrăni romanele sale, lăsând un loc privilegiat imaginarului şi ficţiunii. În romanul  „Ce qu’il advint du sauvage blanc” povesteşte viaţa adevărată a lui Narcisse Pelletier, un tânăr elev marinar din Vendéem abandonat de navă pe coasta Australiei.

În timp ce ocupă postul de vicepreședinte al tribunalului din Dijon și apoi din Grenoble, pasionatul de Jules Verne, de Levi-Strauss sau de Yourcenar, îşi lansează, în 2013, cititorii pe urmele unui manuscris ciudat pe care eroul lui Philippe Zafar îl va ausculta pentru ca apoi să călătorească în toată lumea.

Prezentarea se face în limba franceză iar accesul publicului este gratuit

Număr de vizualizări :1001


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro