Marele premiu al BJFF 2013

oct. 27th, 2013 | By | Category: Proiecte

Cea de-a treia ediţie a Festivalului de Film Evreiesc Bucureşti, s-a desfăşurat în perioada 20-24 octombrie 2013, la Studioul Horia Bernea din cadrul Muzeului Naţional al Țăranului Român și la cinematograful Elvira Popescu – Institutul Francez. Acesta a  adus 36 de filme, în premieră în România, dezbateri, conferinţe, întâlniri cu regizori. Joi, 24 octombrie 2013, s-a încheiat Festivalul Filmului Eevreiesc Bucureşti. În debutul galei de închidere au fost anunţate premiile festivalului pentru secţiunea de competitie de film documentar.

Juriul format din: Radu Gabrea (preşedinte), Iris Lackner (membru),Oded Guy (membru) a acordat următoarele premii:

Marele premiu al BJFF 2013 se acordă filmului BOWING GRACEFULLY, regizor doamna Hadas Levi Setzemsky pentru abordarea cinematografică a unei teme esenţiale pentru înţelegerea formării statului Israel, filmul constituind un omagiu adus părinţilor fondatori.

Premiul Special al Juriului este acordat filmului THE DREAMERS realizat de regizoarea Efrat Shalom Danon pentru îndrăzneala abordării cinematografice a unei teme pline de conflict în societatea israeliană de astăzi şi în special pentru că tema este abordată de o regizoare profund religioasă.

Premiul media pentru cel mai mediatizat film al festivalului a fost acordat filmului THE GARDEN OF EDEN.

Organizatorii festivalului au acordat Premiul special pentru cel mai fidel spectator doamnei Stoia Carmen, care a urmărit toate filmele difuzate la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, studioul Horia Bernea.

Gala s-a încheiat cu proiecţia filmului ceh In the Shadow, care a fost nominalizat la Oscar în 2013.

Număr de vizualizări :968


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro