Adunare festivă a Filialei București – Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor

oct. 21st, 2013 | By | Category: Eveniment

Luni, 21 octombrie 2013, a avut loc o adunare festivă a Filialei  București – Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor, în cadrul căreia a fost omagiată actrița și scriitoarea Tina Ionescu-Demetrian cu prilejul apropiatei aniversări a 90 de ani. Adunarea a fost găzduită de Institutul Cultural Român și la ea au participat dramaturgi, critici de teatru, poeți, actori, admiratori ai artistei.

În deschidere, dramaturgul Horia Gârbea, președintele Filialei a rostit un laudatio în onoarea sărbătoritei, subliniind tripla calitate în care ea s-a bucurat de aprecierea vie publicului: actriță cu har și societară de onoare a Teatrului Național București după o carieră de aproape 40 de ani, autoare a unor volume de poezie, autoarea unor piese de teatru reprezentate scenic cu succes și premiate de multe ori. Președintele Filialei București-Dramaturgie a înmânat doamnei Tina Ionescu-Demetrian o diplomă de merit și medalia de onoare a Filialei.

În răspunsul ei, autoarea omagiată a rostit un emoționant elogiu artelor și a mulțumit celor prezenți. A urmat un recital poetic impresionant prin vigoarea și expresivitatea cu care poeta și-a rostit textele, recital aplaudat cu entuziasm de asistență. Sărbătorita a fost înconjurată cu multă căldură de colegi și public și a oferit autografe pe un volum de teatru apărut recent la editura Etna.

Număr de vizualizări :833


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro