SPAM 4 by Ileana Oancea

sept. 6th, 2013 | By | Category: Proiecte

În perioada 10 septembrie-21 octombrie 2013, Soclul SPAM, situat lângă Arenele Romane din Parcul Carol I din București, va găzdui cel de-al patrulea proiect câștigător al concursului ”SPAM Copy/Paste – Contesa”, autor Ileana Oancea. Inițiatorii, Fundația Culturală Om bogat, Om sărac – Obos, cu sprijinul Graffiti Art Work și Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, au organizat un concurs pentru stabilirea celor cinci lucrări ce vor fi expuse în cadrul proiectului SPAM Copy/Paste. Juriul este alcătuit din: Magda Cârneci (critic de artă), Eugen Rădescu (teoretician, co-fondator Pavilion), prof. univ. dr. Marilena Preda-Sânc (UNArte) și Diana Toboșaru (COO BBDO) și fondator Graffiti Art Work.

„Bibelourile au fost cândva lucrări artistice respectate, exectuate cu măestrie și migală. În timp, prin reproducerea lor industrială și prin alegerea unor subiecte ce au devenit facile, acestea și-au pierdut valoarea artistică. Am ales să supradimensionez, pentru SPAM, un bibelou recognoscibil, o contesă, și să-l integrez în spațiul public. Amprenta pesonală, pe copia acestui bibelou, este reprezentată de cuțitul pe care contesa îl are-n spate. O lovitură de grație dată artei decăzute și kitschului în general.” (Ileana Oancea)

Lansat în toamna lui 2012, proiectul de artă contemporană SPAM își propune amplasarea, pe toată durata anului 2013, a cinci lucrări de artă contemporană temporară, cu tema ”Copy/Paste”, pe soclul original, acum gol, al statuii Dr. Constantin Istrati, realizată de către Oscar Späthe. Până acum, pe soclul SPAM au fost expuse proiectele: ”Soclul infinitului”, de Vlad Stoica și Lea Rasovszky, ”Fiecare vrea pe soclul lui”, de Andrei Ciubotaru, și ”Qub”, de Galeria A1.

În Parcul Carol există două socluri identice, cel construit în 1906 – pe care se desfășoară SPAM – și copia acestuia, aflată la câteva sute de metri distanță, construită în 2009. Paste-ul soclului original a fost construit pentru a muta pe el statuia Dr. Constantin Istrati.

Detalii despre activitatea SPAM Copy/Paste puteți să aflați la:
www.facebook.com/SPAM.Parcul.Carol sau la: www.ioanaciocan.com
Un proiect susținut de Graffiti Art Work, parte a BBDO Group România, și realizat cu sprijinul Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic

Parteneri: Colina Motors, Pro Mac Modfloor
Organizator: Fundația Cultural Umanitară Om bogat, Om sărac-OBOS

Număr de vizualizări :1344


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro