Michael Thompson lansează două volume în România

sept. 6th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 13 septembrie 2013,de la ora 18.00, în Grădina Verona din București, va avea loc evenimentul de lansare a două dintre cărțile psihoterapeutului Michael Thompson, ”Crescându-l pe Cain” și ”Prieteni buni, dușmani aprigi”, apărute de curând la editura Herald.

Lansarea cărților are loc cu o săptămână înainte de vizita autorului în România și este o invitație deschisă de a familiariza publicul român cu cele mai importante idei ale psihoterapeutului despre viața socială a copiilor, dinamica relațiilor de prietenie și, în special, educația și viața emoțională a băieților.

Vor fi prezenți la lansare trainerul Otilia Mantelers, specialiști din echipa TOTUL DESPRE MAME, traducătoarele Laura Frunză și Sanda Watt, psihologul Gyorgy Gaspar, cel mai cunoscut tătic blogger din România, Dedi Grigoroiu ( http://www.ta-su.ro ) și Gabriela Deniz, editor Herald. Organizatorii au pregătit și un moment atipic de interacțiune cu publicul: părinții pot afla pe propria piele efectele hârjoanei și ale jocului ca forma de comunicare extrem de expresivă. Cărțile sunt traduse pentru prima dată în limba română și inaugurează la editura Herald o colecție deosebită dedicată creșterii conștiente a copiilor. Colecția poarta titlul “Parentaj și este coordonată de Otilia Mantelers ( https://www.facebook.com/otilia.mantelers?directed_target_id=0 )
formator recunoscut în România și trainer de Playful Parenting.

“În cartea Crescându-l pe Cain, Michael Thompson, împreună cu colaboratorul său Dan Kindlon, PhD, doi dintre cei mai renumiți psihologi specializați în copii, împărtășesc ceea ce au învățat în două decenii de experiență cu băieții și familiile lor. Povestesc despre această generație a băieților care suferă: băieți triști, temători, furioși și tăcuți. Împreună cu Dan Kindlon, Michael Thompson răspunde la întrebarea crucială, de bază: Care sunt lucrurile de care băieții au nevoie și nu le primesc?” Otilia Mantelers

“Primele cărămizi ale capacității copilului de a socializa sunt puse de părinți în primii ani de viață, în mod paradoxal, în cele mai intime momente ale relației dintre ei. În prieteniile lor cele mai apropiate copiii reiau modelul de atașament pe care l-au construit cu adulții din viața lor în acești ani.” Gabriela Deniz, editor Herald, despre cartea ”Prieteni buni, dușmani aprigi”

Lansarea se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Dr. Michael Thompson este un renumit psiholog de copii care susține conferințe la nivel internațional, pe teme legate de dezvoltarea băieților și organizează ateliere pentru părinți, profesori și studenți, axate pe rezolvarea de probleme în parentaj. Este consilier școlar și consultant școlar deosebit de apreciat de instituții și părinți, activând în prezent în cadrul unei școli de băieți din Boston. Are o experiență de mai mult de 15 ani ca terapeut și consilier pentru familie și copil.
Detalii: http://www.michaelthompson.ro/

Număr de vizualizări :4773


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro