Magda Cârneci reprezintă România la prima ediţie a Athens World Poetry Festival

sept. 24th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Magda Cârneci va participa la prima ediție a Athens World Poetry Festival care va avea loc între 23 și 29 septembrie 2013 în Grecia. Festivalul include 69 de poeți din 22 de țări (Camerun, China, Cipru, Croația, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, India, Irac, Irlanda, Israel, Italia, Mexic, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Spania, Elveția, Turcia și Statele Unite). Unii dintre invitați sunt nume cunoscute ale poeziei internaționale de azi: Adam Zagajewski, Ami Or, Titos Patrikios, Veno Taufer, Anastasis Vistonidis, Pia Tadruf, Ataol Behramoglu, Alicia Stallings, Lan Lan etc. Festivalul va include 22 de evenimente publice – lecturi și simpozioane în muzee, universități, biblioteci și alte instituții culturale – organizate în Atena, Pireu, Kaisariani, Nea Ionia, Nea Smyrni, Hymettus și Dephi.

Despre festival :

”La ce bun poeții în vremuri tulburi, se întreba Hölderlin acum două sute de ani. În vremurile noastre tulburi și obtuze, un festival internațional de poezie pune în lumină un câmp comun de creativitate din lumea întreagă, în interiorul căruia Grecia deține o poziție însemnată. Compactă geografic dar cu o mare profunzime istorică, Grecia a fost și rămâne o țară de poeți. Pe țărmurile de nisip ale lui Homer în timpul zilei și în umbra lui Homer în timpul nopții, Grecia continuă să creeze.”

Număr de vizualizări :809


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro