Camelia Popescu expune ”Dominatrix” la Alchemia

sept. 6th, 2013 | By | Category: Eveniment

Joi, 12 septembrie 2013, de la ora 20:00, la Alchemia – Centru pentru Arte Contemporane București, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie ”Dominatrix”, semnată de artista Camelia Popescu. Expoziţia este deschisă în perioada 12 – 18 septembrie.

”Dominatrix” prezintă o serie de fotografii care vorbesc despre vulnerabilitate, slăbiciune și naturalețea fiecăruia dintre noi, o naturalețe pură, neîngrădită de măștile sociale pe care le purtăm zilnic. Viziunea fotografei Camelia Popescu este transmisă prin intermediul nudurilor a 14 bărbați surprinși în situații vulnerabile, în poziții de dezechilibru, de confuzie. Uneori personajele sunt prinse în tumultul vieții, alteori sunt strivite de spații strâmte sau sunt încarcerate, confundându-se cu reflexiile lor.
Pe lângă nudurile masculine, expoziția cuprinde și două nuduri feminine, două modele în poziții de forță, dominatoare (de unde și numele expoziției). După cum afirmă Camelia Popescu, cele două cadre “….nu sugerează totuși o rivalitate între cele două sexe. Femeia reprezintă provocările vieții, momentele care uneori sunt mai dificile decât poate suporta bărbatul. Am încercat o abordare nouă, o schimbare de perspectivă pentru că în media, în tot ce înseamnă fashion, prezentare publică, bărbații sunt determinați și puternici. Eu nu vreau să contravin acestei viziuni, ci pur și simplu să arăt că există și o latură vulnerabilă, că există momente în care și bărbații sunt depășiți de situație, sunt în căutare, că au momente în care își arată adevăratele sentimente….” (organizatorii)

Detalii despre artistă la: www.cameliapopescu.ro

Alchemia – Centru pentru Arte Contemporane este un spațiu unic în peisajul Bucureștean. Destinat unui public rafinat, Alchemia este locul care promovează relaxarea prin artă și bun gust.

Informații suplimentare: office@alchemia.ro sau pe www.alchemia.ro

Număr de vizualizări :1850


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro