„Cel care a transportat pustiul” de Daniel Lăcătuş

aug. 8th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la editura Cenaclul de la Păltiniş, a apărut volumul de versuri „Cel care a transportat pustiul” de Daniel Lăcătuş, consilieri editoriali Ioan Radu Văcărescu şi criticul Silviu Guga.

„În volumele sale de versuri de până acuma, Daniel Lăcătuş este un poet mai degrabă al cotidianului, al faptului de zi cu zi, al unui demers poetic denotativ, tipic vremurilor şi modelor/modelelor tranzitive şi tranzitorii de azi. Cu acest volum „cel care a transportat pustiul”, Daniel Lăcătuş îşi dă cu prisosinţă măsura talentului său poetic şi ştiinţei de a face versuri cu propria-i minte. A rezultat un excelent volum de poeme, dintre cele mai bune citite de mine în ultima vreme. Poate şi pentru că şi-au făcut loc aici, alături de o înaltă tristeţe existenţială şi o înrobitoare iluzie a iubirii pierdute, un sentiment cu totul aparte: acela al conştiinţei că nu ai nici un paradis de pierdut, pentru că acel paradis nici măcar nu a existat vreodată.” (Ioan Radu Văcărescu, preşedinte al filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România)

Număr de vizualizări :1419


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro