O nouă ediţie a Clubului Cărţile Denisei

iul. 24th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 30 iulie 2013, ora 19.00, pe terasa Librariei Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45, Bucureşti), va avea loc o nouă ediţie a Clubului Cărţile Denisei. Cu această ocazie se vor dezbate temele abordate de celebra scriitoare chiliană Isabel Allende în noul său roman „Caietul Mayei“ (Editura Humanitas Fiction, colecţia “Raftul Denisei”, traducere de Cornelia Rădulescu, 2013). Invitaţi: Elisabeta Lăsconi, critic literar, Marina Constantinescu, jurnalist, critic de teatru şi film, Virginia Costeschi, editor bookmag.ro si Andreeea Chebac, editor bookblog.ro. Eveniment moderat de Denisa Comănescu, director editorial Humanitas Fiction.

“Pendulând între SUA şi Chile, împletind mai multe fire narative, Caietul Mayei“ este o carte despre vindecare. De amintiri coşmareşti, de dezamăgiri, dar mai ales de dependenţa de droguri. Pentru a scăpa de infernul heroinei, tânăra Maya Vidal se refugiază pe o mică insulă din arhipelagul Chiloe, printre oameni simpli, dominaţi de lumea magică a miturilor, care descoperă târziu şi fără prea mare entuziasm deliciile şi imperativele modernităţii şi îşi abandonează cu greu tradiţiile. Acolo, în comunitatea sudată şi generoasă, ajutată de dragostea familiei aflate la mii de kilometri depărtare şi de solidaritatea străinilor de lângă ea, Maya îşi va recăpăta echilibrul şi încrederea în sine şi în ceilalţi, pentru că va afla, în ciuda grelelor încercări prin care trece, că nimeni nu este singur pe lume.” (editorii)

„Un roman exploziv. Fiecare personaj este viu, captivant. Un roman cu un subiect îndrăzneţ construit, straniu şi cutremurător, despre violenţa sexuală, teroarea politică, «vina colectivă» şi secrete grele de familie, toate depăşite prin curaj şi iubire.“ (Booklist)

Număr de vizualizări :1003


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro