MARGENTO la E-Poetry Conference 2013

iul. 12th, 2013 | By | Category: Postcard

În perioada 17–20 iunie 2013, Margento a participat la conferința mondială de poezie electronică/digitală, organizată de Electronic Poetry Center Buffalo (US) la Londra, în colaborare cu Kingston University. În încheierea conferinței, joi, 20 iunie 2013, ora 19:00, la Watermans Art Center din Londra, Margento a prezentat un spectacol live de poezie vizuală, virtuală și performată. Sub titlul MARGENTO – *graph*ormance, spectacolul a îmbinat proiecții video ale poemului graf cu performance poetic și muzică. Alături de poetul Chris Tanasescu, au fost prezenți pe scenă compozitorul, chitaristul, inginerul de sunet “şef-yönetmen” Costin Dumitrache, precum și pianistul, compozitorul și “lao-shi” al zen-tamburului, Valentin Baicu, iar în nodurile poemului graf de la Londra au fost “prinși” poeți și traducători ca Whitman, Eminescu, Apollinaire, Naum, Darwish, Gyr, Martin Woodside, Felix Nicolau, Ly Doy, Jerome Rothenberg, Iulia Militaru sau Yu Xuanji.

Acest proiect s-a datorat unui număr impresionant de muzicieni, artiști și prieteni, dintre care: pictorul Grigore Negrescu, cântăreața de jazz Maria Răducanu, vocalista Marina Gingirof (Abis) și managerul Fundației Margento, Raluca Tanasescu.

Reacția entuziastă a celorlalți participanți și a publicului l-a determinat pe directorul conferinței, e-poetul și universitarul american Loss Pequeño Glazier, să semnaleze presei reprezentația MARGENTO ca un eveniment absolult remarcabil în contextul mai amplu al dezvoltării poeziei electronice pe plan mondial și a cercetării academice care i se dedică.

Mai multe informaţii aici: http://www.youtube.com/watch?v=NJ2G_4OmJ_c&feature=youtu.be

Număr de vizualizări :1224


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro