„Athanor & Other Pohems” de Gellu Naum

iul. 12th, 2013 | By | Category: Eveniment

La calendarul evenimentelor editoriale new-yorkeze ale acestui an se va adăuga și prima selecție și traducere în limba engleză a unui volum de poezii din întreaga operă a lui Gellu Naum. Cartea „Athanor & Other Pohems” va apărea în toamna lui 2013 la editura Calypso Editions din New York. Selecția și traducerea textelor a fost făcută de MARGENTO (Chris Tanasescu) & Martin Woodside. Volumul debutează cu o introducere semnată tot MARGENTO.

Lansarea volumului va avea loc la New York și va fi promovată în continuare în Statele Unite printr-un turneu de lecturi și performance-uri ținute de poeții Chris Tanasescu (MARGENTO) și Martin Woodside în universități și instituții de pe coasta de est, precum și la Denison University și Shawnee State University în Ohio.

Un fragment din poemul Copacul animalThe Animal-Tree a apărut în celebra revistă americană The Kenyon Review pe 7 iulie 2013. Varianta audio a poemului a fost performată de Chris Tanasescu și aranjată pe muzică de Costin Dumitrache și Valentin Baicu (MARGENTO):

http://www.kenyonreview.org/kr-online-issue/2013-summer/selections/gellu-naum-763879/.

Număr de vizualizări :1626


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro