Licitația de Eleganță, artă și fashion la Mamaia

iul. 17th, 2013 | By | Category: Eveniment

Duminică, 28 iulie 2013, la Hotelul Vega din Mamaia, va avea loc Licitația de Eleganță & Licitația de Marine, organizată de Artmark, acesta fiind ultimul eveniment al pieței de artă din acestsezon. Vor fi licitate accesorii feminine și masculine de colecție, aparținând celor mai celebri designeri, ca Girard-Perregaux, Hermes, Christian Diorși Coco Chanel, precum și o serie de tablouri cu tematică de vacanță, semnate de Petrașcu, Pallady, Tonitza, Șirato ș.a.

Licitația de Eleganță, potrivit organizatorilor, este ”o premieră pe piața de profil din România și mizează pe o atmosferă relaxată, mondenă, în care obiecte de colecție rare, semnate de mari designeri, sunt personalizate prin poveștile culturale pe care le ascund.”
Din sfera accesoriilor de colecție dedicate eleganței feminine, licitația Artmark aduce un lornion de spectacol în manieră Napoleon al III-lea (valoare estimativă: € 450 – 750), o poșetă Coco Chanel (valoare estimativă: € 400 – 600) ce se inspiră din viața marii doamne a modei moderne și relația ei afectivă cu Rusia, spațiul în care l-a cunoscut pe contele rus Dimitri, un evantai de secol XIX, de autor, pictat cu scene galante (valoare estimativă: € 500 – 750) etc.
Eleganței masculine îi sunt dedicate o serie de ceasuri de lux, în ediții limitate, dintre care se remarcă o piesă rară, de colecție, un ceas de mână Hublot, dedicat lui Ilie Năstase (valoare estimativă: € 14.000 – 18.000; ceasul face parte din seria specială de 10 exemplare realizate de firma elvețiană pentru Ilie Năstase și prietenii lui), dar și prototipul unui ceas al vestitului ceasornicar Martin Braun (exemplar 00, valoare estimativă: € 12.000 – 18.000).
Alături de bijuterii, ceasuri sau obiecte vestimentare de colecție, Licitația Artmark dedicată Eleganței propune și o serie de tablouri semnate de nume valoroase ale picturii românești: Francisc Șirato, “Turcoaice la Moși“ (valoare estimativă: € 25.000 – 35.000), Ipolit Stâmbu, “Boudoir“ (valoare estimativă: € 8.000 – 12.000), tablou ce are în prim-plan scene intimiste din viața femeilor burgheze din Bucureștiul interbelic, Petre Iorgulescu Yor, ”Portretul Margaretei” (valoare estimativă: € 8.000 – 14.000), pictură ce a făcut parte din multe colecții importante etc.
Iubitorii de artă care doresc să urmărească și să participe din București la spectacolul de la Mamaia sunt invitaţi la Summer Auction Party, o sală de cocktail la Palatul Cesianu-Racoviță, eveniment organizat în aceeaşi seară. Expoziția loturilor poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță din București, respectiv la Hotelul Vega din Mamaia, conform programului.
Mai multe detalii la: http://www.artmark.ro/

Număr de vizualizări :1434


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro