„Matei Copil Miner” în regia Alexandrei Gulea, premiat la Pesaro

iul. 1st, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Filmul „Matei Copil Miner”, în regia Alexandrei Gulea, a câștigat Marele Premiu la cea de-a 49-a ediție Mostra Internazionale del Nuovo Cinema di Pesaro, care a avut loc în perioada 24 – 30 iunie 2013. Filmul a mai câștigat și premiul publicului tânăr.


Festivalul de la Pesaro a contribuit în decursul timpului la descoperirea și lansarea Noului Val din anii `60-`70 din Europa. Juriul a argumentat alegerea sa pentru Marele Premiu “Lino Miccichè” cu următoarea motivație: “Un film de debut care face dovada unei priviri puternice și libere, capabilă să cerceteze cu lejeritate și profunzime raportul dintre spațiul vital și destine umane. O dramaturgie matură și sensibilă.”

„Matei Copil Miner”, produs de Thomas Ciulei , este o coproducție româno-germano-franceză între Europolis Film, Lüthje-Schneider-Hörl, La Vie est Belle, Ciulei Films, HFF München, sprijinită de programul Media a Comunității Europene, Eurimages, Centrul National al Cinematografiei, FFF Bayern, Fondation GAN pour la Cinema și de sRTV. “Matei Copil Miner” va rula în sălile de cinema în toamna acestui an.

Număr de vizualizări :1264


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro