Weekend tradițional la Muzeul Astra Sibiu

iun. 28th, 2013 | By | Category: Postcard

Sâmbătă și duminică, 29 și 30 iunie 2013, în Dumbrava Sibiului are loc o nouă ediție a Târgului de Țară. Programul Animă ASTRA! va oferi, între orele 10:00-18:00, prezentări de produse meşteşugăreşti şi demonstraţii practice cu ateliere ad-hoc, coordonate de meşterii populari Florin Ţopa-pictură pe sticlă, Iulia Sava- modelaj în lut, Valentin Negoiţă-măşti tradiţionale, Rodica Ispas-ţesături şi împletituri. Momentele de muzică şi joc popular vor fi susţinute de un ansamblu alcătuit din tineri dansatori şi instrumentişti, elevi ai Colegiului Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna” din Sibiu. Meşterii, dansatorii şi instrumentiştii vor fi coordonaţi de către formatorul Daniela Popa.

În cadrul Târgului de Țară producătorii tradiționali aduc bânzeturi, preparate din carne, pâine proaspătă, miere și produse apicole, plăcinte, prăjituri de casă, siropuri de fructe şi din petale de trandafiri. De asemenea, în cele două zile, vizitatorii vor avea parte de demonstraţii culinare prin care se încearcă reconstituirea meselor practicate în satul românesc.

Număr de vizualizări :1305


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro