Ultima şedinţă a Comitetului Director al USR înainte de alegerile din toamnă

iun. 10th, 2013 | By | Category: Postcard

Luni, 10 iunie 2013, a avut loc şedinţa Comitetului Director al USR, ultima înainte de alegerile care se vor desfăşura în toamnă. Ordinea de zi a cuprins o informare a preşedintelui USR, dl Nicolae Manolescu, despre proiectele care au fost împlinite, şi anume: Colocviul Romanului Românesc, Turnirul de poezie de la Gyula, între filialele Arad şi Cluj, câştigat de filiala Arad şi, individual, de Ioan Moldovan. Au mai fost premiaţi: Aurel Rău, cu premiul de onoare, şi Romulus Bucur, cu premiul de popularitate acordat de toţi cei prezenţi. Raportul preşedintelui s-a mai referit la finanţarea revistelor literare ale USR, care apar cu ajutorul Ministerului Culturii. Membrii Comitetului Director au primit noul Statut al USR. În perspectivă, proiectul Galei Poeziei Române Contemporane. S-au mai discutat măsurile financiar-administrative pentru funcţionarea USR în continuare. La capitolul Diverse s-a citit un material în care dl Mircea Arman, redactorul-şef al revistei Tribuna din Cluj şi membru al Filialei Cluj a USR, ameninţă conducerea USR pentru a-şi fi manifestat dreptul la opinie faţă de încălcarea repetată a deontologiei profesionale şi atacurile repetate la adresa USR. Redăm integral comunicatul de presă trimis de USR pe adresa redacţiei AgentiadeCarte.ro

În aceeaşi zi a avut loc şi întrunirea, cea din urmă, a Consiliului USR, care a discutat şi decis calendarul alegerilor din cadrul filialelor USR, care se vor desfăşura, conform noului statut, membrii acestora votând inclusiv pe preşedintele USR. A fost ales preşedintele comisiei de numărătoare a voturilor, în personaa lui Nicolae Prelipceanu. Iată şi calendarul alegerilor:

Luni, 16 septembrie

ora 9 – Filiala Poezie Bucureşti; ora 17 – Filiala Bucureşti Traduceri;

Marţi, 17 septembrie

ora 9 – Filiala Bucureşti Proză;

ora 17 – Filiala Copii şi tineret;

Miercuri, 18 septembrie

ora 10, Filiala Piteşti;

ora 17 – Filiala Craiova;

Joi, 19 septembrie

ora 15 – Filiala Timişoara;

Vineri, 20 septembrie

ora 10 – Filiala Arad;

Sâmbătă, 21 septembrie

ora 10 – Filiala Bucureşti, Critică şi istorie literară;

ora 17 – Filiala Bucureşti Dramaturgie;

Miercuri, 25 septembrie

ora 11,30 – Filiala Sibiu;

ora 18 – Filiala Alba Iulia;

Joi, 26 septembrie

ora 11 – Filiala Tg. Mureş;

Vineri, 27 septembrie

ora 9 – Cluj;

ora 17 – Filiala Braşov;

Sâmbătă, 28 septembrie

ora 11 – Filiala Constanţa;

Duminică, 29 septembrie

ora 11,30 – Filiala Galaţi;

Miercuri, 3 octombrie

ora 9 – Filiala Chişinău;

Joi, 4 octombrie

ora 9 – Filiala Iaşi;

ora 17 – Filiala Bacău;

Luni, 7 octombrie – întrunirea Consiliului nou ales şi numărătoarea voturilor pentru preşedintele USR, de către membrii Comisiei de numărătoare a voturilor, formată din preşedintele ales de Consiliu şi din repezentanţii fiecărui candidat.

Consiliul a votat prevederea ca toţi aceia care nu şi-au plătit cotizaţiile pe anul 2012 până la data de 10 iunie îşi pierd dreptul de vot la adunările de alegeri.

În final, consiliul a votat excluderea lui Mircea Arman din USR, pentru motivele care sunt expuse într-un comunicat special.

Număr de vizualizări :1256


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro