Reputatul critic şi istoric literar, eseist şi romancier Mihai Zamfir, la „Cafeneaua critică”

iun. 18th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 20 iunie 2013, ora 19:00, în Club A (Bucureşti), va avea loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale „Cafeneaua critică”. Invitat: reputatul critic şi istoric literar, eseist şi romancier Mihai Zamfir, profesor la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti (de asemenea, fost senator al României şi ambasador al ţării noastre în Portugalia şi în Brazilia). Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

„Ultima ediţie a „Cafenelei critice” din stagiunea 2012-2013 îl are ca invitat pe Mihai Zamfir. Acesta lucrează actualmente la o istorie a literaturii române, din care a publicat deocamdată un prim volum, în două ediţii succesive: „Scurtă istorie. Panorama alternativă a literaturii române”, vol. I (Editura Polirom, 2011; ediţia a II-a, revăzută şi adăugită, 2012). Despre această „Scurtă istorie… „ va fi vorba la „Cafeneaua critică” (dezbatere inclusă şi în programul ediţiei a IV-a a Colocviului Masteratului de Studii Literare Româneşti al Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti).” (organizatorii)

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A.

Număr de vizualizări :1721


One Comment to “Reputatul critic şi istoric literar, eseist şi romancier Mihai Zamfir, la „Cafeneaua critică””

  1. […] În cadrul Colocviului, va avea loc și ultima ediţie a „Cafenelei critice” din stagiunea 2012-2013, care îl are ca invitat pe reputatul critic şi istoric literar, eseist şi romancier Mihai Zamfir, profesor la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti (de asemenea, fost senator al României şi ambasador al ţării noastre în Portugalia şi în Brazilia). Mai multe informaţii la pagina web: http://www.agentiadecarte.ro/2013/06/reputatul-critic-si-istoric-literar-eseist-si-romancier-mihai-z… […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro