„ieşireadinbazadedate” de Mireille Rădoi se lansează la Galeria Galateca

iun. 18th, 2013 | By | Category: Eveniment
Miercuri, 19 iunie 2013, ora 19.00, la Galeria Galateca din Bucureşti, se va lansa “ieşireadinbazadedate” de Mireille Rădoi, o carte de poeme şi de debut în spaţiul literar românesc. Vor vorbi despre carte şi autoare scriitorii Ioana Crăciunescu, Dan Mircea Cipariu şi Flaviu Predescu.  “Putem scăpa de serialitate, de matriţe, de dictatura imaginii şi a tehnologiilor informaţiei prin starea înaltă şi subtilă a poeziei, locul în care poţi fi doar tu cu tine şi interioritatea ta, tu cu Dumnezeu, tu cu călătoriile nesfârşite din imaginar. Pentru mine, scrierea poetică devine tot mai mult o terapie de a mă salva sufleteşte şi de a mă elibera de toate chingile unui real fără realităţi spirituale”, a declarat Mireille Rădoi.

„Mireille Rădoi – pe care multă lume o cunoaşte în calitatea sa de director al Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti şi de manager cultural, de autoare de cărţi de specialitate intrate în circuitul universitar internaţional – debutează în literatură cu o carte de poeme, un obiect de artă ce vizează bibliofilia, un discurs poetic autentic şi organic, stăpân pe mijloacele sale de expresie, în care suntem invitaţi să rezonăm cu o energie lirică de eliberare. Eliberare de toate dictaturile prezentului şi eliberarea din statistică şi din baza de date. Mireille Rădoi are intuiţia poetică şi feminină de a-şi găsi izbăvirea în Lumină şi Unicitatea dumnezeiască!”, a declarat Dan Mircea Cipariu.

„ieşireadinbazadedate” a fost promovată în cadrul unui turneu de lecturi publice în Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Bucureşti.

AgenţiadeCarte.ro a fost partenerul media al acestui turneu. Proiectul a fost susţinut şi promovat de Galeria GALATECA (http://www.galateca.ro/) . Lansarea din Bucureşti a fost susţinută de Cramele Oprişor.

Mireille Rădoi s-a născut la 9 mai 1974. Are experienţă în diverse domenii de activitate, fiind specialist în ştiinţele comunicării şi studii de securitate. A absolvit Academia Naţionalã de Informaţii ca şef de promoţie, a obţinut masteratul şi doctoratul în ştiinţe politice. Este conferenţiar universitar şi, din 2010, este director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (http://www.bcub.ro/). Este iniţiatoarea celui mai mare festival cultural în aer liber din Bucureşti: Strada de C’Arte (www.stradadecarte.ro). A reînfiinţat după 65 de ani de inexistenţă,„Fundaţia Universitarã Carol I” (www.fundatiacarol.ro).

Număr de vizualizări :1771


One Comment to “„ieşireadinbazadedate” de Mireille Rădoi se lansează la Galeria Galateca”

  1. NERO spune:

    Felicitari si – atentie! – ai intrat in baza mea de date. De unde nu se mai iese asa usor. Pacat c-am aflat prea tarziu (la informatii…clasificate c’arte sunt descalificat!) ca veneam si eu (si neinviatat) la lansare. Cu prietenie şi umor (ambele) de top! Nicolae al LXIII-lea

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro