Neagu Djuvara, invitatul Duminicilor Muzicale ale Festivalului „George Enescu”

iun. 28th, 2013 | By | Category: Postcard

Duminică, 30 iunie 2013, ora 11:00, la Librăria Humanitas Cişmigiu (Bucureşti), în cadrul „Duminicilor Muzicale” ale Festivalului „George Enescu”, istoricul Neagu Djuvara și Sever Voinescu se întâlnesc pentru a dezbate despre trecutul, prezentul și viitorul creativ al României și despre evenimentele care dau consistență identității noastre culturale. Moderator: Oana Marinescu. La finalul întâlnirii, Neagu Djuvara va acorda autografe pe volumul “O scurtă istorie ilustrată a Românilor”, Seria de autor „Neagu Djuvara”, Editura Humanitas. În cadrul dezbaterii va fi lansat și cel mai ambițios proiect al Festivalului“George Enescu” pentru ediția 2013: “Bucureștiul Creativ”.

Dintre întrebările la care publicul va afla câteva răspunsuri în cadrul dezbaterii: Care este importanța identității culturale pentru o țară? Cum privim în România cultura ca identitate? Ce aduce Festivalul “George Enescu” României și cum putem aduce efervescența culturală în mijlocul Bucureștiului?

Publicul va putea asculta și un micro-recital de muzică clasică pe care Duminicile Festivalului „George Enescu” îl oferă de fiecare dată, în parteneriat cu Fundația Principesa Margareta a României. Violonista Ioana Olteanu, bursier în cadrul programului Tinere Talente 2013, va interpreta Sonata nr. 3, Allegro Assai, de Johann Sebastian Bach şi piesa „Lăutarul” din suita „Impresii din copilărie” de George Enescu.

Număr de vizualizări :1148


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro