Marea Finală a Concursului „Humanitas în licee”

iun. 14th, 2013 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 15 iunie 2013, ora 11.00, în Aula Bibliotecii Naţionale (Bucureşti) cele două echipe finaliste în Concursul Humanitas în licee” vor fi faţă în faţă în ultima etapă. Colegiile Naţionale „Emanuil Gojdu” din Oradea, finalişti si anul trecut, câştigători ai primei ediții, şi „Emil Racoviţă” din Cluj au acumulat cele mai multe puncte (cu un punctaj egal, de 66 de punte) şi au ajuns în Marea Finală a Concursului Humanitas în licee. Au fost cele mai bune echipe din 25 de licee, din 11 oraşe. Tema acestei etape finale este “Între Orient şi Occident”. Întrebările pe care le vor primi cele două echipe sâmbătă pe scena Aulei Bibliotecii Naționale  au fost concepute de scriitoarea Ioana Pârvulescu şi de editorul Vlad Russo şi se referă strict la bibliografia care le-a fost dată elevilor la finalul celei de-a treia etape: “Între Orient şi Occident” de Neagu Djuvara şi „Ce am auzit de la alţii” de Radu Rosetti. Trofeul și premiul cel mare vor fi înmânate de Gabriel Liiceanu şi Ioana Pârvulescu.

Concursul aflat la a doua ediţie s-a derulat pe durata anului şcolar 2012-2013 şi a avut patru etape, cu o bibliografie Humanitas. Pentru prima etapă, Caragiale, întrebările au fost create de scriitorul Dan C. Mihăilescu din cartea Viata lui I.L. Caragiale de Şerban Cioculescu şi din volumul propriu, I.L.Caragiale şi caligrafia plăcerii. Despre eul din scrisori; pentru a doua etapă, Fizică, întrebările  au fost concepute de dramaturgul Vlad Zografi din Minunata lume a domnului Tompkins de George Gamow şi Şase lecţii uşoare de Richard P.Feynman; pentru cea de-a treia, Odysseia, autorul întrebărilor a fost Gabriel Liiceanu, iar cartea din bibliografie a fost chiar Odysseia. Concursul s-a desfăşurat cu public, fiecare liceu având în orașul lui rolul de gazdă, prin rotație.

Cea de-a treia ediție a Concursului Humanitas în licee va începe în septembrie 2013, se va derula pe durata anului școlar 2013-2014 și va avea patru etape: „Povestirile biblice”, „Numerele naturii”, „Mozart” și „În fața unei picturi”.

Număr de vizualizări :1091


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro