„DANCE OF HIGH SENSATIONS”, cu Tahni Holt și Mădălina Dan

iun. 12th, 2013 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 15 iunie 2013, ora 19.00, la ZonaD – studio Paradis Serial (str. Iulia Hașdeu nr. 3, Bucureşti), va avea loc prezentarea rezidenței ArtistNe(s)t acordate coregrafei americane Tahni Holt, originară din Portland, desfășurată în perioada 30 mai-16 iunie 2013, în colaborare cu Mădălina Dan. Rezidența a fost organizată de Fundația Gabriela Tudor cu sprijinul Suitcase Fund al New York Live Arts, ca parte a East/Central Europe Cultural Partneships Program, cu susținerea Trust for Mutual Understanding.

“Eu și Mădălina suntem interesate să explorăm dansul din perspectiva unor senzații puternice. Care este estetica simțitului bine? Cum este întrupată plăcerea – emoțional, fizic, comportamental; în mișcarea a două, a trei, a mai multor corpuri? Ce poate produce atingerea dintre oameni? Ce comunicăm prin organul nostru de cea mai mare întindere (pielea)? Ce se poate întâmpla când improvizăm contactul cu intenție? Cum putem – prin dans – reuși să orientăm împărtășirea timpului și a corpului către practicile în mod activ excesive ale convențiilor de întruchipare socială? Cum putem urmări mișcarea investită ca rezistență la orizonturile socio-politice de austeritate propagate de voci conservatoare? Cum administrăm cercetarea mișcării cu focus pe atingere în afara studiourilor de dans, a limbajelor și a culturilor? Suntem interesate de felul în care senzațiile din spectrul plăcerii – timpul liber, excitarea, extazul, relaxarea, eliberarea, distracția – pot opera ca impulsuri primare ale mișcării. Este posibil să construim dansul/mișcarea pe o paradigmă care îi susține pe cei care participă? Dansul care este un antidot la disconfort și o metodă de terapie intensivă; corpuri care devin anti-corpuri în solidaritatea mișcării de plăcere.” – a spus coregrafa Tahni Holt.

În cadrul programului rezidenței, Tahni Holt a susţinut la ZonaD un atelier deschis atât profesioniștilor, cât și amatorilor din dans contemporan. Atelierul este parte a proiectului ZonaD formare profesională, proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Accesul la prezentare se face pe baza unei donații sugerate de 10 lei.

Mai multe detalii la: https://www.facebook.com/events/389018514539927/

sau http://zonadstudio.wordpress.com/2013/05/21/touchpleasuremovementtherapeuticempathykinesthetic-atelier-tahni-holt/

Număr de vizualizări :1236


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro