AgentiadeCarte.ro, pe primul loc în cadrul sesiunii de finanţare AFCN pentru proiecte editoriale

iun. 20th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

În cadrul proiectelor editoriale selectate pentru acordarea finanţărilor, după prima etapă de selecţie, sesiunea de finanţare II /2013 pentru proiecte editoriale, secţiunea Noile media,  Asociaţia EURO CULTURART cu proiectul www.agentiadecarte.ro – a obţinut cel mai mare punctaj, cu o medie de 96,00 de puncte. Este pentru al doilea an consecutiv în care AgentiadeCarte.ro se situează pe primul loc în cadrul sesiunii de finanţări nerambursabile oferite de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

La secţiunea Carte, pe primul loc s-a situat Aius Printed, cu proiectul “Gellu Naum: Aventura suprarealistă”, cu 82,33 de puncte. La secţiunea Reviste, Fundaţia Culturală Secolul 21, cu proiectul “Secolul 21”, a obţinut 93,33 de puncte. La secţiunea Publicaţii culturale, pe primul loc s-a situat Fundaţia Culturală Ideea Europeană, cu proiectul “O întalnire mirabilă: Eminescu – Creangă – Supliment al revistei Contemporanul nr. 11/2013”, cu 90,67 de puncte.

A.F.C.N. a acordat finanţări nerambursabile pentru proiecte editoriale, cu derulare în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare şi 15 noiembrie 2013, în valoare de 2.500.000 lei. Astfel, în sesiunea de finanţare II /2013 pentru proiecte editoriale, ariile unde au putut fi înscrise proiecte editoriale și sumele disponibile au fost: Carte 1.425.000 lei; Reviste 475.000 lei; Publicaţii 237.500 lei; Proiecte noile media (inclusiv online) 237.500 lei; Contestații 125.000 lei. Priorităţile strategice ale A.F.C.N. stabilite de către Consiliul Administraţiei pentru perioada anului 2013, s-au concentrat pe urmatoarele aspecte: ediţii critice și titluri de referință, inclusiv în cadrul proiectelor multianuale; debut; publicaţii specializate, de nişă; teme care se referă la diversitatea culturală.

Mai multe detalii la pagina web: http://www.afcn.ro/finantari/proiecte-editoriale.html

Număr de vizualizări :1212


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro