“Douăzeci de bătălii care au schimbat lumea” de James Lacey şi Williamson Murray

iun. 27th, 2013 | By | Category: Eveniment

La Editura Polirom, colecţia „Hexagon. Istorie”, va apărea volumul “Douăzeci de bătălii care au schimbat lumea” de James Lacey şi Williamson Murray, traducere de Andra Hâncu şi Radu Andriescu.

“Volumul propune o analiză a istoriei ultimi lor 2.500 de ani prin intermediul a douăzeci de confruntări armate ce au schimbat cursul istoriei. De la Maraton, unde grecii au respins în repetate rânduri forţele mult mai numeroase ale armatei persane, şi până la invadarea Irakului de către forţele aliate, autorii ne arată cum se elaborează strategiile militare şi cum se iau deciziile pe câmpul de luptă. Fiecare conflict este analizat separat, cu contextul în care a apărut, armatele şi liderii participanţi, momentele-cheie şi deciziile care au condus la deznodămîntul lui. “ (editorii)

JIM LACEY predă la Johns Hopkins University. Semnează studii despre Războiul din Irak şi războiul global împotriva terorismu – lui la Institute for Defense Analyses. A colaborat cu numeroase publicaţii, printre care National Review, The Weekly Standard şi Foreign Affairs.

WILLIAMSON MURRAY a predat la Air War College, United States Military Academy, London School of Economics, Marine Corps University, Army War College. Este consultant la Institute of Defense Analyses.

Număr de vizualizări :1702


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro