“O introducere în filosofia minţii” de Colin McGinn

iun. 28th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, colecţia “Filosofie contemporană”, va apărea volumul “O introducere în filosofia minţii” de Colin McGinn, traducere şi prefaţă de Marius Dumitru.

“Pornind de la o întrebare ce jalonează întreag carte, şi anume care este natura minţii, Colin McGinn face o introducere generală în filosofia minţii, unul dintre curentele cel mai bine reprezentate în filosofia analitică contemporană. Autorul discută toate temele relevante pentru acest curent de gândire: problema raportului dintre minte şi corp, natura cunoaşterii, relaţia dintre gândire şi limbaj, sinele şi acţiunea, insistând cu precădere asupra temei conştiinţei şi a dificultăţilor ce apar atunci când încercăm să combinăm cele două perspective diferite asupra minţii pe care le oferă introspecţia şi observarea celorlalţi oameni. Lucrarea are meritul nu doar de a sintetiza cu claritate problemele domeniului, ci şi de a sugera multiplele abordări posibile ale acestora şi soluţiile corespondente.” (editorii)

Colin McGinn, cunoscut mai ales pentru cercetările de filosofia minţii, a predat în cadrul universităţilor Oxford şi Rutgers, în prezent fiind profesor la Departamentul de Filosofie al Universităţii din Miami. De acelaşi autor: The Problem of Consciousness (1991), The Mysterious Flame: Conscious Minds in a Material World (1999), Basic Structures of Reality: Essays in Meta-Physics (2011).

Număr de vizualizări :1694


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro