“Biblia pentru furnici” de Ștefan Mitroi

iun. 30th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 3 iulie 2013, ora 16:00, la Librăria Sadoveanu (Bucureşti), va avea loc lansarea romanului  “Biblia pentru furnici” de Ștefan Mitroi, Editura RAO. Cartea a apărut mai întâi în Spania, în anul 2012, unde a primit Premiul Niram Art pentru Literatură. La eveniment vor vorbi: Dan Caragea, Nicolae Iliescu, Virginia Vedinaș, Ciprian Chirvasiu, Cornel Ostahie și Ovidiu Enculescu, directorul Editurii RAO.

“Ce se întâmplă cu sufletul unui mare scriitor după moarte? Ştefan Mitroi, scriitorul român ce pare să semene, stilistic şi sufleteşte, cel mai mult cu Saramago, povesteşte în romanul „Biblia pentru furnici” călătoria sufletului acestuia pe lumea cealaltă. Participă la această uluitoare aventură postumă şi câteva dintre personajale cărţilor lui Saramago, cel ce le-a creat polemizând adesea cu ele, ca şi cu îngerul său păzitor, asupra căruia se răsfrânge responsabilitatea primelor trei zile de călătorie. „Biblia pentru furnici”, în care lumea de aici se amestecă în permanenţă cu lumea de dincolo, este una dintre cele mai frumoase şi mai vii cărţi care s-au scris despre moarte.” (editorii)

.

Număr de vizualizări :1261


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro