Filme cehe clasice, proiectate în locuri inedite

mai 28th, 2013 | By | Category: Eveniment

Centrul Ceh organizează, în perioada 1-5 iunie 2013, un festival de film neconvențional. Filmele părăsesc cinematograful și ies în oraș, într-o parcare, un spațiu industrial, curtea unui muzeu și un palat. De la filme clasice și cunoscute, până la thrillere experimentale și comedii grotești, Czech Film Hunting aduce o mostră reprezentativă de cinema cehesc autentic.


Festivalul începe cu o proiecție în parcarea Ciclop, un loc ascuns de pe Bulevardul Magheru, cu ”Ferat Vampire”, un altfel de film cu vampiri. Continuă a doua zi în grădina Muzeului Enescu, cu filmul cu care Milos Forman s-a întors să filmeze la Praga – ”Amadeus”. Luni se proiectează în spațiul industrial WASP, scurt-metraje în sala albă și un lung metraj în sala neagră, toate realizate de legenda suprarealismului ceh Jan Svankmajer, iar marți se revine în parcarea de pe Magheru, cu o comedie neagră, o capodoperă a noului val cehoslovac – ”The Cremator”.

Ultima zi a festivalului este dedicată regizorului Jiri Menzel, proiectând la Palatul Știrbei trei dintre filmele cineastului. Regizorul va fi prezent pentru a treia oară la București, înainte de a fi distins cu Premiul pentru Întreaga Carieră la TIFF. Proiecția simultană a filmelor ”L-am servit pe regele Angliei”, ”Vara capricioasă” și ”Sfârșitul vremurilor vechi” va fi urmată de o petrecere în onoarea regizorului.

„Bineînțeles, Menzel a fost dintotdeauna iubit de către publicul român, retrospectiva filmelor sale din 2011 bucurându-se de un mare succes. Sperăm că publicul va veni însă la toate zilele de festival, pentru că fiecare film proiectat este unic și, în același timp, reprezentativ pentru cinematografia cehă“ spune Rene Kubasek, directorul Centrului Ceh. Pe lângă filme, publicul poate primi și un premiu oferit de Staropramen, partenerul principal al evenimentului.

Program:

Sâmbătă, 1.06 / 21:00 / Ferat Vampire / @ Garajul Ciclop (B-dul
Magheru, nr. 6-8)

Duminică, 02.06 / 21:00 / Amadeus / @ Grădina Muzeului George Enescu
(Calea Victoriei, nr. 144)

Luni, 03.06 / 21:00 / Svankmajer Night / @ WASP (Ion Minulescu, nr. 67
– 93, Fabrica Flaros, corp B, etaj 2, zona Timpuri Noi)

Marți, 04.06 / 21:00 / The Cremator / @ Garajul Ciclop (B-dul Magheru,
nr.6-8)

Miercuri, 05.06 / 21:00 / Menzel Night / @ Palatul Știrbei (Calea
Victoriei, nr. 107)

Toate filmele sunt subtitrate în limba engleză.

Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Un eveniment organizat de Centrul Ceh împreună cu Staropramen.
Parteneri: Muzeul George Enescu, WASP, Pegas.
FB event: https://www.facebook.com/events/603828269629059/?ref=br_tf

Pentru mai multe informații accesați : www.czech-it.ro

Număr de vizualizări :1149


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro