Aiurart, un an de la inaugurare, în cadrul NAG#7

mai 24th, 2013 | By | Category: Postcard

Aiurart, spațiu de artă contemporană (București, str. Lirei, 21), sărbătorește, în cadrul NAG#7, un an de la inaugurare și așteaptă vizitatorii pentru o noapte albă de dragul artei. Expozitii: ”Noapte bună, vise frumoase – intervenție artistică despre vise” | Salez Poivrez (Geraldine Aresteanu, Irina Teodorescu) | exclusiv @NAG; ”Imaginarium fotograficus” | Fotografii de Cristina Şoiman; Povestiri de Dan Pleşa| vernisaj @NAG; ”Design de amorul artei” | expoziţie de design romanesc de produs; ”Manhood | AMR” – Sculptură en plein air-ul Aiurart | Vlad Berte; Dragos Buralacu – ”Tranzit”.


Noapte bună, vise frumoase – intervenție artistică despre vise | Salez Poivrez (Geraldine Aresteanu, Irina Teodorescu)

Irina și Géraldine au trecut una pe lânga alta fără să se vadă când erau la liceu, când mergeau în club A, când consumau covrigi la Foișor. Într-o zi s-au întâlnit pe un bulevard în Paris și-au mâncat împreună pui cu orez. Atunci, în fața puiului și sub ochii orezului s-au gândit să şi facă ceva împreună. Au trecut 12 ani. Între timp, Irina și Géraldine s-au numit Salez Poivrez și au făcut împreună expoziții cu poze și desene, instalații cu magneți și spirale, cărți cu copii muți și personaje neînțelegătoare și, bineînțeles, intervenții artistice cu oameni. Toate astea s-au petrecut pâna acum în Franța, unde sunt stabilite, dar a venit în fine momentul să prezinte ceva în București, la Aiurart!

Acest ceva va fi cu voi, trecătorilor din noapte, plimbăreților prin galerii. Veniți să participați, să vă pozați și să vă scrieți visele de mai. Să vă desprindă Irina o bucățică de reverie și să v-o scrie pe-o hârtie! Să vă imortalizeze Géraldine pe când vă prefaceți că dormiți! Să vă jucați cu lumina! Să vă vedeți pe-ntuneric!

O intervenție artistică cu Salez Poivrez e un moment delicios, la care oricine poate participa, o experiență inedită de introspecție și creație comună. Compania Salez Poivrez va fi catalizatorul, iar participanții vor deveni artiști.

Noapte bună, vise frumoase este o invitație la imersiune printre valurile minților adormite, de la care fiecare va pleca cu propria-i bucațică de vis gravată pe hârtie.
______________________________________________

Imaginarium fotograficus | Fotografii de Cristina Şoiman; Povestiri de Dan Pleşa

Stranii sunt strategiile prin care încerci să cimentezi o prietenie: destăiniri, nopţi petrecute împreună, beri, vacanţe, filme văzute şi comentate. Şi neapărat fotografii. Care se adaugă încetul cu încetul în album personal. Din ce în ce mai multe.

Adesea fotografiile rezistă prieteniei. Atunci ele nu-ţi mai aparaţin, povestea acelei prietenii este doar o poveste care are timpul ei, fantezia ei, ficţiunea ei.

Cristina Şoiman s-a jucat fotografiindu-se cu prietenii ei. Fotografii ale unui album trăznit, care să demonstreze că dincolo de monitorul facebook-ului (locul de unde şi-a ales în general subiecţii prieteni) sunt oameni pe care-i poţi atinge. Postate pe internet ele şi-au pierdut caracterul personal. Oricine se poate uita la ele şi, necunoscând, sau cunoscând prea puţin personajele fotografiilor, poate să-şi imagineze poveşti. Dan Pleşa le-a şi pus pe hârtie.

Expoziţia de fotografie “Imaginarium fotograficus” este locul în care, la vernisajul din Nopatea Albă a Galeriilor, fotografiile se vor întâlni cu poveştile, într-o joacă şi o provocare la joacă. Pentru că vizitatorii galeriei pot, la rândul lor inspiraţi de expoziţie, să reinventeze poveşti şi fotografii într-un binom perfect, după bunul plac şi preferinţele personale.
______________________________________________

Parteneri:
Parteneri: Editura Vellant, Asdesign95, Radio Romania Cultural, Zeppelin, All Hollow, Tataia, Sapte Seri, Senso TV Arte, TVCity, Modernism, Designist, Agentiadecarte.ro, Metropotam, ArtClue, ArtAct Magazine, A R_chitecture T V, Liternet.

Număr de vizualizări :1165


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro