“Arhivele de la Monte Negro” de Octavian Soviany, la Braşov

mai 22nd, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 24 mai 2013, ora 18.00, la Librăria Şt. O. Iosif din Brașov, va avea loc o întâlnire cu Octavian Soviany. Cu această ocazie, scriitorul va discuta despre romanul “Arhivele de la Monte Negro”, Cartea Românească, 2012. Participă: Adrian Lăcătusș, Georgeta Moarcăș. Moderator: Ana Ioniță, director general Libris Braşov. Evenimentul va avea loc în cadrul „Serilor Facultății de Litere”, Universitatea Transilvania Brașov.

„Acest roman poetic şi oniric vădeşte din nou vocaţia lui Soviany de făuritor de «lumi posibile», de «universuri paralele». Mobilizând un substanţial patrimoniu cultural de opere literare, de arhetipuri şi miteme, de mituri şi mitologii, de mentalităţi şi cutume, de bestiare şi tipologii ori galerii de personaje etc., scrierea prilejuieşte un festin de intertextualitate. Monte Negro e un falanster concentraţionar, iar cartea se rânduieşte în seria distopiilor.” (Nicolae Bârnă)

Număr de vizualizări :995


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro