Șase muzee deschise la Iași în Noaptea Europeană a Muzeelor

mai 15th, 2013 | By | Category: Postcard

Muzeul Literaturii Române Iași va deschide sâmbătă, 18 mai 2013, între orele 19.00 și 24.00, șase muzee în cadrul evenimentului european „Noaptea Muzeelor”. Ediția 2013 a fost pregătită astfel încât doritorii să se poată bucura de o experiență de vizitare memorabilă, nu doar gratuită. Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment internaţional de succes, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Scopul proiectului este de a facilita accesul unui public nou la instituţii de cultură.

La muzeul „Vasile Pogor ” vizitatorii se pot bucura de piese de teatru, concerte, târg handmade, atelier de creație plastică, precum și un Bal Mascat în aer liber, la care vor exista premii pentru originalitate. În plus, va fi anunțată decizia juriului cu privire la noul logo pentru Muzeul Literaturii Române Iași. Pe lista muzeului „Mihail Sadoveanu” se află un recital folk, audiții și vizionare de film, iar muzeul „Mihai Codreanu” va organiza „Noaptea revistelor deschise”. De asemenea, vor fi deschise muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca) și, în premieră, muzeele MLRI din afara municipiului Iași („Vasile Alecsandri” – Mircești și „Constantin Negruzzi” – Hermeziu).
Programul complet al evenimentului „Noaptea Europeană a Muzeelor” la Muzeul Literaturii Române Iași poate fi consultat pe site la www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Număr de vizualizări :1207


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro