Ziua Mondială a Cărții sărbătorită în centrul vechi al Bucureştiului

apr. 19th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 23 aprilie 2013, Editura Litera și ziarul Ring sărbătoresc Ziua Mondială a Cărții printr-un eveniment inedit, Noaptea cărtilor deschise. Acesta va avea loc în centrul vechi al Bucureștiului, începând cu ora 18.00, și va continua până târziu în noapte. Trecătorii din zonă vor fi întâmpinați de mii de cărți deschise și desfășurate pe toată strada Lipscani, de la intersecția cu strada Smârdan până la Calea Victoriei. Evenimentul va fi deschis de domnul Robert Negoiță, primarul sectorului 3 al Bucureștiului.  Organizatorii îi vor invita pe toți trecătorii să își aleagă una sau mai multe cărți dintre cele peste 3 000 dăruite de Editura Litera.

23 aprilie reprezintă și o dată simbolică pentru literatura universală: în această zi, în anul 1616, au murit Cervantes şi Shakespeare. La aceeaşi dată, dar în alţi ani, s-au născut ori au murit scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla.

Pornind de la aceste considerente, în anul 1995, Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie Zi Mondială a Cărţii, pentru a le aduce astfel un tribut tuturor scriitorilor şi, în acelaşi timp, pentru a-i încuraja pe toti cititorii, dar în special pe tineri, să (re)descopere plăcerea lecturii.

Număr de vizualizări :1478


One Comment to “Ziua Mondială a Cărții sărbătorită în centrul vechi al Bucureştiului”

  1. Adina Dumitrescu spune:

    Ar fi dacă, n-ar fi! Atenţie şi la etajele nerestaurate, la zidurile putrede din exterior, la balconaşe, dar mare atenţie la ocupanţii scaunelor din mulţimea de baruri, cafenele, puburi mici, la încocleţitura de mărci de bere şi alte băuturi, la însuşi amfitrionul obişnuit cu „restaurantele grele” de pă lângă Otopeni şi mare atenţie, mai ales la carte. Aceasta ar trebui să fie nemuritoare, nu schimbată ca aerul Curţii Vechi. Din rues de petit commerces, les chapliers et cordonniers a devenit rues buveurs bavards. Numai că tinerilor le place şi e foarte bine, poate fi o încercare reuşită. Să nu-l lăsăm să moară pe Cervantes!!!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro