Open call de proiecte şi concurs de eseuri în pregătirea Trienalei de Arhitectură East Centric

feb. 8th, 2013 | By | Category: Eveniment

Fundaţia Arhitext design a lansat oficial Trienala de Arhitectură East Centric, Trans(a)parenţe 2013, prin deschiderea a două dintre componentele sale majore: open call-ul de proiecte şi concursul de eseuri critice.

Trienala de Arhitectură East Centric, dedicată arhitecturii din Europa Centrală şi de Est, organizată în Bucureşti, în perioada 10-27 Octombrie 2013, prin demersul său critic, promovează şi premiază arhitectura şi critica de calitate din această zonă. Prin acţiunile pe care le propune (expoziţii, conferinţe, dezbateri, competiţii), Trienala devine locul de întâlnire, dezbatere şi reflecţie a practicienilor, criticilor, tinerilor şi marelui public iubitor de arhitectură.

În vederea selectării proiectelor ce vor fi prezente în Expoziţia tematică Trans(a)parenţe, Fundaţia Arhitext design a lansat un open call de proiecte. Acest open call răspunde unei preocupări constante de a identifica cele mai recente exemple de arhitectură de calitate. De asemenea, oferă arhitecţilor, designerilor, urbaniştilor şi peisagiştilor nu numai ocazia de a-şi prezenta lucrările într-o nouă expoziţie, ci şi oportunitatea de a le integra într-un context mai larg al arhitecturii contemporane din regiune şi a participa în acest fel şi la prima Trienală de arhitectură dedicată Europei Centrale şi de Est.

De asemenea, Fundaţia Arhitext design a lansat şi un concurs de eseuri care oferă participanţilor posibilitatea de a aborda critic fenomenul arhitectural contemporan din ţările Europei Centrale şi de Est. Prin intermediul eseului, cei interesaţi au posibilitatea să expună, să detalieze şi să argumenteze viziunea proprie referitoare la arhitectura unei ţări, mai multor ţări sau a întregii regiuni a Europei Centrale şi de Est şi/sau să prezinte din punct de vedere critic proiecte semnificative construite în secolul 21. Concursul se adresează profesioniştilor şi studenţilor din domeniu, criticilor, teoreticienilor, filosofilor, sociologilor, profesorilor etc., tuturor celor preocupaţi de domeniul arhitecturii care doresc să prezinte modul în care ei percep arhitectura contemporană a ţărilor Europei Centrale şi de Est.

Regulamentul open call-ului îl găsiţi la
http://www.arhitext.com/docs/CALL%20FOR%20PROJECTS%20RO.pdf
şi la http://www.east-centricarch.eu/triennale/open-call/

Regulamentul concursului de eseuri îl găsiţi la
http://arhitext.com/docs/Concurs%20eseuri%20RO.pdf
şi la http://www.east-centricarch.eu/triennale/contest/

Număr de vizualizări :1215


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro