Proiectele care vor reprezenta România la cea de-a 55-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă – la Biennale di Venezia

ian. 24th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 22-23 ianuarie 2013, la sediul M.N.A.C., a avut loc procedura de selecţie a proiectelor înscrise în cadrul Concursului naţional pentru selectarea proiectelor care vor reprezenta România la cea de-a 55-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă – la Biennale di Venezia. Potrivit ordinului ministrului culturii, comisia a avut următoarea componenţă: Bogdan GHIU – membru; Matei BEJENARU – membru; Magda CÂRNECI – membru; Roberto PINTO (Italia) – membru; Rene RIETMEIJER (Olanda) – membru; Monica MORARIU, comisar – membru; Alexandru Damian, vicecomisar – membru. În urma centralizării punctajelor acordate de fiecare membru al comisiei, au fost desemnate câştigătoare următoarele proiecte: Pentru spaţiul expoziţional din Pavilionul României din Giardini della Biennale a fost desemnat câştigător, cu un punctaj de 85,77 de puncte, proiectul: “O restrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneţia / An immaterial retrospective of the Venice Biennale”  de Maria Alexandra PIRICI şi Manuel PELMUŞ. Pentru spaţiul expoziţional din Noua Galerie a I.R.C.C.U. Veneţia a fost desemnat câştigător, cu un punctaj de 84,28 de puncte, proiectul: “Centru de reflecţie pentru istorii suspendate/ Reflection Centre for Suspended Histories. An Attempt “ de Anca Mihuleţ; Apparatus 22: Dragoş Olea, Maria Farcaş, Erika Olea; Irina Botea; Nicu Ilfoveanu; Karolina Bregula; Adi Matei; Olivia Mihălţianu; Sebastian Moldovan.

În cadrul şedinţei, comisia a primit spre evaluare un număr de 18 de proiecte şi a procedat la evaluarea acestora acordând punctaje pentru criteriile prevăzute în Regulamentul de organizare a Concursului naţional pentru selectarea proiectelor care vor reprezenta România la cea de-a 55-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă – la Biennale di Venezia, publicat pe paginile de internet ale Ministerului Culturii, Ministerului Afacerilor Externe şi Institutului Cultural Român.

Potrivit opţiunii participanţilor la concurs, se va organiza o expoziţie publică cu proiectele participante, la sediul M.N.A.C., care va fi anunţată ulterior.

Număr de vizualizări :958


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro