Partea de jos a părţii de jos a tabloidizării!

ian. 23rd, 2013 | By | Category: La Țintă!
Pe contul meu de facebook, vestea retragerii licenţei OTV a fost comentată cu multă pasiune şi cu multe argumente pro şi contra. Chiar şi cei care simpatizează cu ce a mai rămas din tabăra politică a lui Traian Băsescu au fost de acord cu faptul că OTV a reprezentat partea de jos a părţii de jos a tabloidizării. Peste acest argument, au venit reproşurile că CNA ar trebui să sancţioneze propaganda televiziunilor făcută USL sau celor ce sunt acum în opoziţie. Dincolo de faptul că taberele acuză partizanatul politic al Antena 3, B1, Realitatea Tv şi România TV, rămâne discuţia de fond asupra felului în care CNA va reuşi să estompeze fenomenul tabloidizării. Altfel spus, cum va putea CNA să dea o şansă în plus jurnalismului de calitate şi mediatizării faptelor culturale şi spirituale din ţara noastră. Să sperăm că OTV este doar o poveste la trecut şi că această pecingine jurnalistică nu va mai găsi resurse mediatice, financiare, politice ori sprijinite de serviciile secrete!


Salut gestul doamnei Laura Georgescu, noua preşedintă a CNA, care a pus în aplicare litera şi spiritul legii audio-vizualului. Un semn că normalitatea nu mai este un eşec şi un semn care ne dă speranţă că fenomenul tabloidizării aspectelor intime ale vieţii şi al partizanatului fanatic poate fi, dacă nu oprit într-un mod radical, măcar estompat! Opinia mea este că fenomenul tabloidizării (mă gândesc aici la producţii difuzate de România TV, Antena 1 sau Pro Tv!) poate fi corijat, atât prin reglementări fiscal-financiare, cât, mai ales, prin atenta aplicare a normelor deontologice şi ale noului Cod Civil! Într-o ţară civilizată, OTV nu ar fi trebuit să aibă licenţă! S-a ajuns, astfel, la cea mai deprofesionalizată şi decredibilizată exprimare a mass-media în România, din cauze care ţin de reglementare, de finananţare şi, mai ales, de politici partizane.
Retragerea licenţei OTV e o victorie care, din păcate, nu înseamnă câştigarea bătăliei împotriva tabloidizării şi a partizanatului politic!

Dan Mircea CIPARIU

Număr de vizualizări :2099


2 Comments to “Partea de jos a părţii de jos a tabloidizării!”

  1. […] nu înseamnă câştigarea bătăliei împotriva tabloidizării şi a partizanatului politic! http://www.agentiadecarte.ro/2013/01/partea-de-jos-a-partii-de-jos-a-tabloidizarii/ Corecteaza! Ai un pont? Stii un link? Ai vazut ceva? Contacteaza-ne! Comenteaza! […]

  2. Nicu Bostan spune:

    Eu unul cand nu mi convine ceva la TV schimb postu. E atat de simplu

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro