Filiale istorice ale ICR, inaugurate la începutul lui 2013

ian. 3rd, 2013 | By | Category: Postcard

De curând, prin hotărârea de guvern nr. 15.449 din 8 octombrie 2012, s-a decis organizarea filialelor Institutului Cultural Român în provinciile istorice ale ţării. Astfel, conform strategiei expuse în documentul „Programele Institutului Cultural Român“, începând din luna ianuarie 2013 vor fi inaugurate filialele ICR din provinciile istorice ale României. În număr de șapte, acestea vor fi înființate după cum urmează:

Filiala Moldova, cu sediul la Iași, va fi inaugurată pe 14 ianuarie 2013 (director: Cassian Maria Spiridon; director adjunct: Marius Chelaru)

Filiala Dobrogea, cu sediul la Tulcea, va fi inaugurată pe 16 ianuarie 2013

Filiala Banat-Crișana, cu sediul la Arad, va fi inaugurată pe 24 ianuarie 2013 (director: Gheorghe Schwartz; director adjunct: Lucian Alexiu)

Filiala Oltenia, cu sediul la Târgu-Jiu, va fi inaugurată pe 25 ianuarie 2013 (director: Ion Deaconescu; director adjunct: Marilena Pârvulescu)

Filialele cu sediul la Craiova, Cluj-Napoca și Baia Mare vor fi deschise în luna februarie. Un calendar al evenimentelor este în lucru și va fi făcut public la începutul lunii ianuarie.

Filiala Oltenia, cu sediul la Craiova (director: Gabriel Coșoveanu; director adjunct: Marcel Voinea)

Filiala Transilvania, cu sediul la Cluj-Napoca (director: Irina Petraș, director adjunct: Pompei Cocean)

Filiala Maramureș, cu sediul la Baia Mare (director: Florica Bud)

“Printre obiectivele filialelor nou înființate se numără: diseminarea informațiilor referitoare la programele Institutului Cultural Român şi oportunităţile oferite de ICR creatorilor români și operatorilor culturali din România; încurajarea și sprijinirea formelor de cultură din provinciile istorice ale ţării; cooperarea cu institutele culturale românești din străinătate în vederea promovării valorilor competitive create în aceste spații; cooperarea cu teatre, opere, edituri, universităţi, institute de cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică sau companii, pentru o mai bună vizibilitate a produselor culturale românești la nivel național și internaţional.” (comunicat de presă al ICR)

Număr de vizualizări :1298


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro