“Războiul Z” de Max Brooks

ian. 24th, 2013 | By | Category: Eveniment

La Editura Trei, în colecţia “Science Fiction”, a apărut volumul “Războiul Z” de Max Brooks, traducere de Bogdan Perdivară. Volumul a primit Premiul Audie 2007. “Războiul Z” s-a vândut în 600.000 de exemplare și va fi transpusă de Brad Pitt pentru marele ecran în 2013.

„Un medic chinez asistă la primele cazuri ale unei epidemii inexplicabile, care cuprinde treptat întreaga lume. În mai puțin de un an, populația Americii își găsește adăpost în lagărele pentru refugiați din Cuba, europenii se baricadează în castele medievale, iar Pakistanul abate asupra planetei iarna nucleară…

„Pacientul zero” al pandemiei apare în China, al cărei guvern încearcă să restricționeze infecția și inventează o criză ce implică Taiwanul pentru a-și masca activitățile. Epidemia se răspândește însă în alte țări prin intermediul comerțului cu organe de pe piața neagră și al refugiaților, înainte ca răbufnirea ei în Africa de Sud să o aducă în atenția publicului… Peste zece ani, peisajul geopolitic al planetei este transformat pentru totdeauna. ” (editorii)

Maximillian Michael „Max” Brooks(n. 1972) este scriitor și scenarist american, fiul regizorului Mel Brooks și al actriței Anne Bancroft.

Număr de vizualizări :1164


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro