“Cele mai frumoase 100 de piese de teatru povestite pe scurt” de Ana-Maria Nistor

ian. 29th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 30 ianuarie 2013,  ora 12.00, în Sala Ion Cojar a UNATC  „I.L. Caragiale“ Bucureşti (strada Matei Voievod nr. 75 – 77, sector 2), în cadrul „Zilei UNATC“, Editura Orizonturi va lansa volumul “Cele mai frumoase 100 de piese de teatru povestite pe scurt”, autor lector univ. dr. Ana-Maria Nistor de la Facultatea de Teatru din cadrul UNATC. Evenimentul va fi prezentat de: prof. univ. dr. Adrian Titieni, Rectorul UNATC, prof. univ. dr. Florin Zamfirescu, prof. univ. dr. Laurenţiu Damian.

“Spre deosebire de alte lucrări de cultură generală, această carte mizează pe poveste, pe literatură, iar informația științifică e strecurată printre rânduri, îmbrăcată în anecdotică. Fiecare piesă în parte trimite la stilul dramaturgului respectiv, are un ceva anume, fiecare e povestea poveștii care te face să mergi să vezi spectacolul, să citești textul sau să cauți ecranizarea. Este o lucrare unică; nici un autor sau colectiv nu s-au încumetat să scrie despre cele mai frumoase 100 de piese de teatru fără a fi docți sau academici și au sfârșit prin a publica manuale de istoria teatrului, nu un volum pentru publicul larg. E o carte pe care vrei s-o ai în bibliotecă sau să o faci cadou pentru că e o mică enciclopedie nu doar despre teatru, ci și despre atmosfera epocilor respective. În același timp, e o carte pe care o citești de plăcere, ca pe un volum de nuvele: 100 de scurte povestiri scrise cu umor sau duioșie, cu răsturnări de situație, modern, viu, cu intertitluri care să nu obosească, ci să suscite interesul.” (editorii)

Lector univ. dr. Ana-Maria Nistor predă Istoria teatrului universal, playwriting şi analiza textului dramatic la Facultatea de Teatru din cadrul UNATC. Este critic de teatru  și TV, scenarist şi jurnalist.

Număr de vizualizări :1635


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro