“Carmen”, pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara

ian. 16th, 2013 | By | Category: Eveniment

Duminică, 20 ianuarie 2013, de la ora 18:00, pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara va fi prezentat spectacolul “Carmen”, capodopera lui Georges Bizet. Acesta va fi dirijat de David Crescenzi (Italia). Invitaţi special pentru acest spectacol sunt Călin Brătescu (Bucureşti) pentru rolul Don Jose şi Dorin Mara (Arad) în rolul Escamillo, iar  Crina Vezentan va interpreta  rolul Micaela. Spectatorii vor asista şi la un debut de rol: Remus Alăzăroaie interpretează pentru prima dată partitura lui Remendado.  Dan Patacă, Octavian Vlaicu, Gabriela  Gal şi Nicoleta  Colceiar întregesc distribuţia spectacolului.

Interpreta rolului titular, mezzosoprana Ramona Zaharia, este absolventă a Universităţii de Arte « George Enescu » din Iaşi, unde a urmat şi cursurile de master. Artista a participat la clase de măiestrie vocală conduse de Ludovic Spiess, în România, şi de Theodore Coressi, în Austria. Printre rolurile de succes în CV-ul ei artistic se numără,  Eliza Doolittle în musicalul „My Fair Lady” de Frederick Loewe, Gianetta din „Elixirul dragostei” de G. Donizetti, Maddalena din „Rigoletto” de G. Verdi, Bertha din „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, Marcellina din „Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart, Prinţul Orlovski din „Liliacul” de J. Strauss.

Compusă de Georges Bizet pe un libret de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée, opera „Carmen” a avut premiera absolută la „Opéra Comique“ din Paris, în 3 martie 1875. Actuala producţie a Operei Naţionale Române din Timişoara este regizată de Marina Emandi-Tiron. Spectacolul este cântat integral în limba franceză şi titrat în limba română.

Număr de vizualizări :1080


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro