Pascal Bruckner prezent la deschiderea librăriei franceze Kyralina

nov. 19th, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 23 noiembrie 2012, ora 19.00, la București se va lansa o nouă librărie de carte franceză, Kyralina. Deschiderea se va face în prezența lui Pascal Bruckner, la invitația Institutului Francez, pentru o sesiune de autografe și discuții cu publicul. Librăria va fi deschisă pentru publicul larg începând cu data de 24 noiembrie 2012.

Librăria Kyralina va cuprinde în proporție de 80% titluri în limba franceză, dar și câteva în limba germană și traduceri în limba română ale unor autori francezi și germani, aparţinând literaturii clasice şi contemporane. Presa franceză va fi prezentă atât prin cotidiene, cât și prin reviste specializate. Un segment important va fi cel al cărților de copii și al benzilor desenate. Librăria se adresează mai ales francofililor și germanofililor din România, dar și expaților francofoni și germanofoni de la noi din țară.

Proiectul este finanțat parțial dintr-o bursă câștigată de Sidonie Mézaize, unul din cei doi asociați ai librăriei. Fundația Lagardère este cea care a acordat bursa, restul investiției fiind finanțat din fondurile proprii ale celor doi acționari.

“Kyralina face referire la Panait Istrati și la personajul său Kyra Kyralina. Istrati, autor de sânge român și de limbă franceză, reprezintă o punte literară între cele două țări. Dar mai mult de atât, ne este drag pentru ceea ce a fost: un om pasionat, dornic de libertate și de călătorii, independent și plin de fantezie. Kyralina reprezintă ceea ce a fost el, un spirit liber, în căutare de povești și poezie”, a declarat Sidonie Mézaize.

“Ne dorim ca acest spațiu să fie unul viu și să găzduiască evenimente în care să interacționăm cu publicul, de la ateliere dedicate copiilor până la degustări de vin. Vom organiza seri „apéritif”, aniversări pentru copii în sala de lectură, dar și alte tipuri de întâlniri. În cadrul acestor evenimente vrem să ne întâlnim cu clienții noștri și să le aflăm părerea, de care vom ține seama atunci când vom face selecția de carte sau vom gândi viitoare evenimente” a mai declarat Sidonie Mézaize.

Cei doi asociați au în plan și dezvoltarea unei platforme online prin intermediul căreia să vândă în întreaga țară titlurile din oferta librăriei.

Număr de vizualizări :1511


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro