“Vântureasa de plastic” de Marius Chivu

nov. 24th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, ora 16:00, la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus (la standul Editurii Brumar), va avea loc lansarea volumului “Vântureasa de plastic” de Marius Chivu, Editura Brumar. Prezintă Mircea Cărtărescu, Robert Şerban.

“Am scris această carte acum 6 ani, dar n-am îndrăznit s-o public până acum întrucât, având la bază o dramă familială, am considerat că publicarea ar fi mai degrabă un act indecent, m-am temut ca experienţa personală de la baza ei  să nu fie mai importantă decât ceea ce ar putea însemna ca literatură… Acum însă sper să fie exact invers pentru cei care o vor citi. Am publicat-o tocmai pentru că este cea mai adevărată carte pe care aş fi putut-o scrie vreodată. Pur şi simplu nu puteam debuta cu altceva.”, a declarat Marius Chivu pentru AgenţiadeCarte.

Marius Chivu s-a născut la 20 septembrie 1978, în localitatea Horezu (judeţul Vâlcea). În 1997, a absolvit Liceul Economic şi Şcoala de Arte, clasa de coregrafie, ambele din Râmnicu Vâlcea, iar în 2003, Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia română-franceză. A debutat cu recenzii literare în anul 2000, în România literară. A alcătuit, adnotat şi prefaţat diferite antologii de proză scurtă şi este prezent în mai multe volume colective de proză şi eseistică. În 2003, a câştigat prima ediţie a Festivalului de Poezie Prometheus de la Sfântu Gheorghe, organizat de Fundaţia Anonimul. În perioada 2005-2008, a realizat rubrici de carte la televiziunile Antena 3 (Cafeaua cu frişcă), TVR Cultural (Se vorbeşte despre) şi TVR 1 (Tentaţii), iar în 2008 a realizat emisiunea Citeşte & dă mai departe!difuzată de TVR 1. A iniţiat şi coordonat volumul caritabil de memorialistică Cartea cu bunici, Editura Humanitas, 2007, şi albumul de proză şi fotografie Iubire 13, Editura Art, 2010. A realizat traducerile: Lewis Carroll, Scrisori pentru Alice (1842-1898), în colaborare cu Alexandra Florescu, Editura MondoRo, 2011; Oscar Wilde, Prinţul fericit, povestiri, Editura Humanitas, 2010; Paul Bailey,Unchiul Rudolf, roman, Editura Humanitas, 2009; Tim Burton, Melancolica moarte a Băiatului-stridie, poezie, Editura Humanitas, 2009. Din 2005 este redactor-editor la revistele Dilemateca şi la Dilema veche, unde scrie cronică literară. În 2012 a publicat şi volumul „Trei săptămâni în Himalaya”, Editura Humanitas.

Un interviu despre acest volum aici: https://www.agentiadecarte.ro/2012/04/%E2%80%9Escrisul-nu-e-inocent-scrisul-este-ispita-pura%E2%80%9D/

Număr de vizualizări :1342


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro