“Islamul văzut şi trăit de Călin Felezeu” de Marius Benţa

nov. 11th, 2012 | By | Category: Postcard

Sub organizarea Clubului Rotary Turda, în data de 9 noiembrie 2012, cu începere de la orele 19:00, în sala de conferinţe a Hotelului Sungerden din Turda,  a avut loc lansarea cărţii “Islamul văzut şi trăit de Călin Felezeu”, scrisă de domnul Marius Benţa şi apărută la editura ByBlioTek, din Cluj-Napoca. Dr. ing. ec. Mihai Talpoş a trimis pe adresa redacţiei AgenţiadeCarte.ro un rezumat al evenimentului de la Turda, pe care-l redăm integral:

Cartea este structurată pe un format de interviu, bazat pe diverse întrebări şi răspunsuri, care aduc detalii şi informaţii utile cititorilor interesaţi de istoria, cultura, religia, artele şi stilul de viaţă din lumea Islamică.

“Lucrarea Islamul văzut şi trăit a fost o provocare pentru mine, pentru că reprezintă prima carte vorbită la realizarea căreia am participat”, a declarat domnul Prof. Univ. Dr. Călin Felezeu, membru al Clubului Rotary Turda.

“Informaţiile şi detaliile pe care le ofer în carte sunt, în mare parte, izvorâte din experienţa pe care eu am trăit-o în lumea Islamică, experienţă ce mi-a permis crearea unei percepţii reale şi complexe asupra Islamului”, a mai precizat domnul Prof. Univ. Dr. Călin Felezeu fost Director Adjunct al Institutului Cultural Român Dimitrie Cantemir din Istanbul, în perioada 2005-2007.

Evenimentul de lansare s-a bucurat de prezenţa unui public numeros dar şi a unor personalităţi marcante, precum: domnul Prof. Univ. Dr. Călin Felezeu, decan al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Babeş Bolyai şi Vicepreşedinte al Asociaţiei Profesorilor de Istorie din România; domnul Prof. Univ. Dr. Tasin Gemil, fost Ambasador al României în Azerbaijan şi Turkmenistan şi Preşedinte al Institutului de Turcologie şi Studii Central Asiatice sau domnul Marius Benţa, jurnalist, scriitor şi realizator de emisiuni TV, autorul cărţii “Islamul văzut şi trăit de Călin Felezeu” .

Intervenţiile distinşilor invitaţi prezenţi la eveniment au cuprins o diversitate de aspecte istorice, culturale, economice şi chiar politice, fiind aduse la cunoştinţă celor prezenţi informaţii extrem de interesante, menite a crea adevărate punţi de dialog cu  civilizaţia Islamului.

Mihai Talpoş

Număr de vizualizări :2205


One Comment to ““Islamul văzut şi trăit de Călin Felezeu” de Marius Benţa”

  1. maria spune:

    Islamul subestimeaza femeile si nu sunt pe picior de egalitate cu barbatii , sunt considerate fiinte inferioare, Eu traiesc printre arabi si am vazut cum gandesc .

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro