Spectacolul „Camera 1306 [I Am Myself]”, la Timişoara

oct. 18th, 2012 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 20 octombrie 2012, Fundația Gabriela Tudor prezintă la Timişoara spectacolul „Camera 1306 [I Am Myself]”, în cadrul Stagiunii Paradis Serial. Realizat de coregraful Cosmin Manolescu, „Camera 1306 [I Am Myself]” este un spectacol „fantasmă” despre „corpul aflat într-un spațiu privat”, care poate exprima „un loc, un nume, o stare de spirit, oricum ceva imposibil de definit, misterios şi cu siguranţă, fragil”, și care face apel la „puterea imaginaţiei fiecăruia”, cum spun o serie din cronicile spectacolului. Interpretarea este semnată de Catrinel Catană și Cosmin Manolescu. Reprezentația de la Timișoara încheie sezonul 2012 al spectacolului.

Spectacolul este conceput ca un performance-maraton cu durata de 6 ore, desfășurat între orele 18.00-24.00 și se va juca în data de 20 octombrie la Hotel Continental Timișoara. Accesul publicului este gratuit și se face la fiecare oră, exclusiv pe bază de rezervare cu cel puțin o zi înainte de spectacolul programat, la serial.paradise@artsf.ro, cu menționarea orei alese. Spectacolul poate include interacțiune cu publicul prezent și nu este recomandat persoanelor sub 16 ani. Trailer-ul spectacolului este disponibil la http://vimeo.com/25636744.

„Camera 1306 [I Am Myself]” este o co-producție a Fundației Gabriela Tudor / Compania Paradis Serial și a Centrului Național al Dansului București, partener asociat fiind Hotelul InterContinental București. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Cullberg Ballet (Stockholm) și al Asociației 4Culture (București) în cadrul Wild Cards – Jardin d’Europe, și al Centrului de Cultură “George Apostu” (Bacău). Spectacolul a avut premiera europeană în august 2011 în cadrul Stockholm Fringe Fest, cu susținerea Institutului Cultural Român din Stockholm, și a fost prezentat ulterior la Universitatea din Plymouth (Marea Britanie), la invitația Institutului Cultural Român, precum și în cadrul festivalului „Time to Dance” din Riga (Letonia), în iunie 2012.

Stagiunea Paradis Serial la Timișoara include deopotrivă un atelier de dans contemporan susținut de coregraful Cosmin Manolescu, organizat în parteneriat cu Teatrul Național din Timișoara, în perioada 22-27 octombrie 2012. Atelierul cuprinde elemente de mișcare, dans și improvizație și se adresează tuturor persoanelor interesate să se exprime prin dans contemporan, indiferent de vîrstă, pregătire și condiție fizică. Pe parcursul lucrului vor fi abordate diferite tehnici de relaxare a corpului, yoga, contact improvisation și exerciții de improvizație. Perioada de lucru se va încheia cu o prezentare deschisă publicului în data de 27 octombrie.

Proiectul Stagiune Paradis Serial este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Cosmin Manolescu este coregraf, director artistic al Companiei Paradis Serial (București). Spectacolele sale au fost prezentate la București, New York, San Diego, Paris, Lyon, Londra, Dublin, Porto, Roma, Florența, Catania, Amsterdam, Rotterdam, Malmo, Stockholm, Luxemburg, Barcelona, Bremen etc. Între distincțiile primite se află marele premiu pentru „Paradis serial” la Festivalul Atelier de la Sfântu Gheorghe (2003), premiile SACD și Sogeda pentru proiectul „Don’t Ask The Blond” (Monaco Dance Forum, 2004), „Nouveau Talent Chorégraphie” acordat de Societatea Autorilor şi Compozitorilor Dramatici din Paris (2005). Cosmin Manolescu a avut un rol important în dezvoltarea scenei de dans contemporan în România și în crearea Centrului Național al Dansului. 

Număr de vizualizări :1327


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro