Premierea câştigătorilor primului concurs naţional de design de carte – „Cele mai frumoase cărţi din România”

oct. 26th, 2012 | By | Category: Eveniment

Luni, 29 octombrie 2012, ora 18.00, la UNA Galeria din Bucureşti (str. General Budişteanu nr. 10), va avea loc premierea câştigătorilor primului concurs naţional de design de carte şi, totodată, vernisajul expoziţiei „Cele mai frumoase cărţi din România”, curator Matei Câlţia. La eveniment participă: Matei Câlţia, Stela Lie, Ioana Gruenwald, Oana Boca şi Cristina Adam. Expoziţia „Cele mai frumoase cărţi din România” va fi deschisă publicului în perioada 29 octombrie-2 noiembrie. AgenţiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Au fost alese 32 de titluri finaliste, din aproximativ 250 înscrise în competiţie, care concurează pentru cele trei mari premii. Expoziţia de la Bucureşti încheie proiectul „Cele mai frumoase cărţi din România”, care a debutat în toamna anului 2012, cu primul concurs naţional de design de carte, urmat de master-class-ul susţinut de Uta Schneider şi de expoziţia din cadrul Târgului de Carte de la Frankfurt.

La evenimentul din data de 29 octombrie vor mai fi prezente şi Stela Lie, membră a juriului, Cristina Adam şi Ioana Gruenwald & Oana Boca (Headsome Communication), implicate în organizarea proiectului,iniţiat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură din Cluj-Napoca.

Lista cărţilor nominalizate la concursul “Cele mai frumoase cărţi”: http://celemaifrumoasecarti.ro/lista-cartilor-nominalizate/

Proiectul „Cele mai frumoase carti din Romania” este realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Număr de vizualizări :1242


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro