Mariana Gorczyca expune „Nackte Wurzeln, (Rădăcini dezvelite)”, la Sighişoara

oct. 26th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 27-29 octombrie 2012, la Sighişoara va avea loc Simpozionul „Möglichkeiten der zusammenarebeit zwieschen ”Heruntergekommen” und ”Zurückgebliebenen”, sau „Povestea celor plecați, celor rămași, celor întorși”. Tot sâmbătă, 27 octombrie 2012, la Centrul Cultural Român – German din Cetatea Sighişoarei, vor avea loc expoziţia de fotografie a Marianei Gorczyca, intitulată “Nackte Wurzeln, (Rădăcini dezvelite)” și expoziţia „Textilcolaje“ de Lilian Theil.

„Cu dus și cu întors, istoria sașilor transilvăneni,  este de fapt istoria multora de-a lungul vremurilor. Despre drumurile făcute dinspre Europa Centrală spre Transilvania și invers, despre a trăi între, despre nevoia de acasă dar și despre problematica diferențelor de percepție ale celor veniți de undeva și localnici se va conferenția, discuta, dialoga la Simpozionul acesta, al patrulea organizat de Asociaţia ”Bergschule” – Germania, cu sprijin financiar de la Ministerul Pentru Muncă, Ordine Socială, Familie şi Femei, al Landului Bavaria.”, au transmis organizatorii.

Număr de vizualizări :1676


One Comment to “Mariana Gorczyca expune „Nackte Wurzeln, (Rădăcini dezvelite)”, la Sighişoara”

  1. stef spune:

    EXTRAORDINAR!!!
    Multumesc pt tot. A fost un weekend plin de cultura, am cunoscut oameni noi si extraordinari si am am invatat lucruri noi. Istoria sasilor merita cunoscuta.
    Echipa neamtului cu satra romanilor multumeste organizatorilor!!!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro