Valentin Hotea debutează cu lungmetrajul „Roxanne”

sept. 11th, 2012 | By | Category: Eveniment

Regizorul Valentin Hotea se întoarce pe platourile de filmare. De data aceasta va da “motor” pentru primul său lungmetraj, “Roxanne”. Filmările vor debuta pe 12 septembrie 2012, vor dura patru săptămâni și se vor desfășura în locații din București și Sinaia. Din distribuţie fac parte actorii: Șerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Adrian Văncică, Valeria Seciu, Anghel Damian. Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean și Valentin Hotea, directorul de imagine va fi Alexandru Sterian.

“Roxanne” spune povestea lui Tavi Ionescu (Șerban Pavlu), un bărbat de 38 de ani căruia încă îi place să mai copilărească, îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă cu început de Alzheimer (Valeria Seciu) şi Oana (Corina Moise), prietena lui, care încă speră ca el să se implice pînă la capăt în relaţia lor. Pentru Tavi totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate.

Valentin Hotea a absolvit regia de film la UNATC în 1995 şi a regizat mai multe scurtmetraje, printre care “Unde mergi tu, mielule?”, “Şi ce dacă?”, “Meditaţia”, şi două documentare – “D’ale Bucurestilor” și “Lucy Castle-Hotea”.

“Roxanne” este o producție Hi Film în coproducție cu Abis Studio și Cor Leonis Films, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și cu participarea PHD Media și HBO România.

Număr de vizualizări :1311


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro