Recital de poezie cu Radu Beligan, de Ziua Pompierilor

sept. 11th, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 12 septembrie 2012, începând cu ora 18.00, în Centrul Istoric al Capitalei va avea loc un eveniment deosebit, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a-i sărbători pe salvatorii de profesie – pompierii, cu ocazia Zilei de 13 Septembrie, când se împlinesc 164 de ani de la bătălia din Dealu Spirii. Musafirii vor fi întâmpinaţi în Piaţa Sfântul Anton, începând cu ora 18.00, pe muzică de fanfară militară, programul artistic continuând cu un recital de poezie susţinut de maestrul Radu Beligan.

„Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă participă la această festivitate, nu doar în calitate de invitat, ci şi de participant activ, prin executarea de exerciţii demonstrative periculoase, ce vor ţine cu sufletul la gură publicul prezent la eveniment.

Tot de la ora 18:00, vor evolua pe scenă doamnele Steliana Sima şi Corina Dragomir care vor interpreta melodii îndrăgite din folclorul românesc, urmate de doamna Maria Buză care a pregătit un frumos program cu această ocazie, pentru a-i încânta pe bucureşteni.

Cunoscutul magician Andrei Teaşcă, ameninţă că va face un gest necugetat, în văzul lumii, dar pompierii vor lua măsurile ce se impun ca să ne putem bucura şi de atunci în colo de talentul şi surprizele pe care le are de oferit fondatorul Teatrului de Magie.

Cu emoţie şi curaj, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealu Spirii” al municipiului Bucureşti, se vor strădui să prezinte celor ce se vor alătura acestei sărbători,  o lecţie deosebită despre istoria pompierilor români.

Pe strada Lipscani, în faţa Băncii Naţionale a României, personaje din alte epoci vor prezenta pompa manuală folosită în trecut, ce face trecerea spre perioada contemporană, reprezentată de autospeciale moderne de intervenţie în situaţii de urgenţă.

De asemenea, în loc de clasicele bilete de papagal, vizitatorii se pot delecta cu ghicitori ,,pompieristice”, răspunsurile corecte fiind recompensate cu premii.

Vor fi derulate imagini ce prezintă activităţile şi misiunile Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, publicul având ocazia să-i cunoască mai bine pe pompierii români.

La acest eveniment vor participa şi alţi artişti consacraţi care ne vor onora cu prezenţa lor, vor exista multe surprize din partea organizatorilor, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, fiecare găsind ceva interesant sau incitant în compania pompierilor.

,,Bere Gratis” este formaţia de muzică pop care va susţine un recital impresionant pentru cei care îşi riscă viaţa în fiecare zi dar şi pentru cetăţenii  care le apreciază şi beneficiază de eforturile acestora.

Seara nu se va încheia înainte ca domnul Gheorghe Turda să ne umple sufletele de mândrie cu cântece patriotice, pe finalul cărora, pompierii vor porni, în premieră, într-un Rond de Noapte, luminat de făclii, între Piaţa Sfântul Anton şi sediul Băncii Naţionale a României, unde vor fi întâmpinaţi de primarul general al Capitalei, domnul Sorin Oprescu care apreciază în mod deosebit ce a însemnat şi înseamnă viaţa şi munca salvatorilor de profesie.

Această seară care se anunţă una lungă şi plină de atracţii şi constituie un preambul al zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România, ce va fi sărbătorită în faţa Monumentului Eroilor Pompieri, din Calea 13 Septembrie.”, au transmis organizatorii.

Număr de vizualizări :1773


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro