Se inaugurează Casa Artelor

sept. 27th, 2012 | By | Category: Eveniment

Cel mai nou spaţiu în circuitul cultural bucureştean, Casa Artelor (str. Gheorghe Petraşcu nr. 49), va fi inaugurat duminică, 30 septembrie 2012, ora 19:00. Cu această ocazie, în sala de concerte George Enescu, pianistul Horia Mihail va inaugura pianul Steinway, bijuterie a Casei Artelor, printr-un recital excepţional de muzică clasică.

În sala Constantin Brâncuşi va avea loc o expoziţie cu fotografii din timpul naşterii acestei clădiri. De asemenea, 20 de lucrări de artă modernă semnate de cinci artişti plastici români: Bogdan Hojbotă, Adela Bonat, Misha Diaconu, Aniela Ovadiuc şi Mihai Ungureanu vor înnobila spaţiul Casei Artelor pe toată perioada evenimentului.

Situată în str. Gheorghe Petraşcu nr. 49, Casa Artelor este construită pe o suprafaţă de 1.565 metri pătraţi şi dispune de un număr impresionant de spaţii cu multiple funcţionalităţi precum: două amfiteatre în aer liber cu o capacitate de 200 de locuri fiecare; o sală de concerte de 192 locuri unde pot avea loc şi spectacole de dans, de teatru dar şi conferinţe; o sală dedicată artelor plastice; două săli de coregrafie; 35 de săli de studiu a instrumentelor muzicale; două săli pentru ansambluri instrumentale şi corale; o sală pentru concerte camerale şi un studio de înregistrări. Regia şi scenografia evenimentului sunt semnate de Alice Barb.

Număr de vizualizări :1665


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro