“Cosmopolis” de Don DeLillo

sept. 6th, 2012 | By | Category: Carte in lucru

În curând, la Editura Polirom, în “Colecţia Biblioteca Polirom”, va apărea volumul “Cosmopolis” de Don DeLillo, traducere din limba engleză de Veronica D. Niculescu. Volumul a fost publicat şi în ediţie digitală. Romanul “Cosmopolis” a fost recent ecranizat în regia lui David Cronenberg, avându-i în distribuţie pe Robert Pattinson, Juliette Binoche, Sarah Gadon şi Paul Giamatti.

Al 13-lea roman al lui DeLillo redă o zi din viaţa miliardarului Eric Packer, un tânăr de 28 de ani care crede că are toată lumea la picioare, până la proba contrarie. Îl însoţim într-o zi aparent banală de aprilie, prin Manhattanul secolului XXI. Miliardarul este surprins în timpul unei odisee mai puţin obişnuite, a cărei finalitate nu este Ithaca, ci o simplă şedinţă de tuns. Închis în limuzina sa luxoasă, Packer încearcă să străbată un oraş blocat de vizita preşedintelui, de înmormântarea unui celebru rapper şi de o demonstraţie antiglobalizare. Ba mai mult, bodyguarzii săi cred că miliardarul ar putea fi ţinta unui atentat. Romanul este un adevărat studiu despre dispariţia afecţiunii, despre cinismul societăţii contemporane, o disecţie brutală a visului american.

Don DeLillo (n. 1936) este autorul a paisprezece romane, printre care celebrele Zgomotul alb, Mao II şi Point Omega. Este câştigător al National Book Award, al PEN/Faulkner Award for Fiction şi al Jerusalem Prize. În 2006, Underworld a fost numit de New York Times Book Review unul dintre cele mai bune romane ale ultimilor douăzeci şi cinci de ani. Aflat constant pe lista premiului Nobel pentru literatură, DeLillo este un scriitor exponenţial al postmodernismului american şi unul dintre marii romancieri de peste Ocean, alături de Philip Roth şi Cormac McCarthy.

Număr de vizualizări :1486


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro