“O lună în Thailanda”, în competiția oficială la ZURICH IFF

sept. 6th, 2012 | By | Category: Eveniment

Debutul în lungmetraj al tânărului regizor Paul Negoescu, filmul “O lună în Thailanda” a fost selecționat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Zurich. Evenimentul va avea loc în perioada 20-30 septembrie 2012. Filmul a avut premiera mondială săptămâna aceasta la “Settimana Internazionale Della Critica Di Venezia” din cadrul celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Filmul spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu) care în noaptea de Revelion realizează că nu e mulțumit cu viața lui și decide să se despartă de prietena sa. Va porni într-o călătorie prin mai multe cluburi bucureștene în căutarea fostei iubite. Dar este ea oare marea lui dragoste, femeia alături de care vrea să își petreacă toată viața?

Din distribuţie fac parte actorii: Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sînziana Nicola, Tudor Aron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuț Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleț, Ștefan Munteanu, Simona Ghiță.

Scenariul filmului este scris de Vlad Trandafir şi Paul Negoescu, directorul de imagine este Andrei Butică, sunetul este realizat de Filip Mureșan și Vlad Voinescu, iar montajul este semnat de Alexandru Radu.

Paul Negoescu a participat anul acesta la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, în secțiunea Semaine de la Critique cu scurtmetrajul “Orizont”. Regizorul a realizat și scurtmetrajele “Târziu”, „Renovare” şi „Derby”, care au fost selecţionate la Festivalul Internaţional de la Berlin în 2008, 2009 şi respectiv 2010, iar ultimele două au fost nominalizate pentru Premiile Academiei Europene de Film. Paul Negoescu este asistent universitar la UNATC – catedra Regie film, director artistic al Festivalului Timishort şi câştigător a numeroase premii internaţionale.

Filmul „O lună în Thailanda”, o producţie Hi Film, în co-producție cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și cu participarea HBO România.

„O lună în Thailanda” a fost dezvoltat în cadrul CineLink la Festivalul de Film de la Sarajevo și în cadrul atelierului Premiers Plans coordonat de actrița Jeanne Moreau, iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.

Trailerul filmului poate fi urmărit aici:  http://bit.ly/NOqou3

Număr de vizualizări :1314


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro