TVR Cultural şi TVR Info nu vor mai emite

aug. 10th, 2012 | By | Category: Eveniment

Potrivit Programului de redresare economică a Societăţii Române de Radio-Televiziune, TVR Info şi TVR Cultural îşi vor înceta emisia. Misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2, care va deveni un program cu specific cultural. “Necesitatea reducerii costurilor ne îndreaptă inevitabil şi către scăderea, cel puţin pentru o perioadă, a numărului de canale. Propunem păstrarea licenţelor, lucru care se poate face legal pe o perioadă de 2 ani. Această reducere a numărului de canale presupune transferul unor obligaţii de misiune publică spre posturile TVR1 şi TVR2. Strategia propusă este de a redefini TVR1 ca principalul vehicul de informaţie şi TVR2 ca post de educaţie, cultură şi divertisment de natură educativă”, se arată în Hotărârea Consiliului de Administraţie nr. 106, din data de 10 august 2012.

A fost propusă şi aprobată o nouă structură cu 5 direcţii, 10 departamente cu serviciile şi birourile aferente. Această structură este bazată pe fluxuri de producţie şi pe fluxuri economice reale şi simplificate în aşa fel încât cei care solicită producţia şi o difuzează controlează efectiv şi costurile.

În această nouă structură vor înceta emisia canalele TVR Info, TVR Cultural – a cărei misiune va fi preluată de TVR 2 şi TVR 3. De asemenea, misiunea departamentului TVR Interactiv va fi preluată de Direcţia Ştiri.

În aceeaşi hotărâre a fost consemnat: “Pe canalul TVR2 Cultural nu mai există emisiunile oficiale nu pentru că este un canal mai comercial ci, dimpotrivă, pentru că devine un canal cu o tentă culturală pronunţată.

ñ  TVR2 Cultural capătă al doilea Jurnal al zilei suplinind pe cât posibil absenţa canalului de ştiri, acest al doilea Jurnal adăugându-se Orei de Ştiri

ñ  TVR2 Cultural va difuza un Jurnal cultural care trebuie să furnizeze toate informaţiile culturale importante, de luni până vineri inclusiv, iar sâmbătă şi duminică, pe acelaşi slot, vom regăsi 2 magazine de cultură (opţiune motivată financiar pentru a nu avea costuri de sâmbătă şi duminică la un Jurnal care trebuie să fie live).

ñ  Emisiunea Confesiuni va continua să ne prezinte mari personalităţi ale României, extinzându-şi aria invitaţilor şi la alte domenii în afara muzicii şi teatrului, abordate până acum

ñ  Un slot zilnic va pune în valoare arhiva TVR, de luni până vineri inclusiv

ñ  Aceeaşi intenţie de valorificare a arhivei o vom regăsi şi duminică dimineaţa, pe un spaţiu de două ore dedicat copiilor

ñ  Tot pentru copii s-a creat un tronson de desene animate, jumătate de oră zilnic

ñ  Se păstreaza intenţia de a realiza emisiuni muzicale – de la jazz, blues, rock, pop, la operă şi concerte simfonice; acestea sunt programate în weekend (…)”

Aici găsiţi Hotărârea Consiliului de Administraţie nr. 106, din 10 august 2010

Număr de vizualizări :1398


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro