Ţara Surâsului în Parcul Rozelor din Timişoara

aug. 15th, 2012 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 25 august 2012, de la ora 20,30, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului de operă şi operetă în aer liber, la Timişoara, maestrul Peter Oschanitzky îi va conduce pe timişoreni în Ţara Surâsului: o ţară exotică, luxuriantă, luminată de lampioane şi vegheată de un Buddha de aur, în mijlocul Parcului Rozelor.

“Povestea dulce-amăruie a unei iubiri imposibile. Opulenţă, rochii elegante, pantaloni brodaţi cu fir  şi paiete, chimonouri şi evantaie cu dragoni pictaţi,  costume cu pene  şi papucii cu ciucuri vor da indicii clare că Ţara imaginară a surâsului, în care lucruri uluitoare se succed ameţitor, este China mătăsurilor de lux şi a puterii absolute care stă pe un tron de aur. Un spectacol-eveniment în care îl veţi recunoaşte pe baritonul Cristian Rudic într-un rol de « eunucă » în travesti, înveşmântat în roz şi încălţat cu papuci cu canafuri, executând cu un haz nebun Dansul evantaiului, veţi asista la un Charleston dansat de o chinezoaică şi un vienez, iar balerinul Alexandru Pîntea va face adevărate acrobaţii în Dansul săbiilor”, dezvăluie regizoarea Marina Emandi Tiron.   Rolul Prinţului Sou Choong va fi interpretat de tenorul Cristian Bălăşescu, iar soprana Mihaela Marcu va juca rolul Lisa.

Premiera absolută a operetei lui Franz Lehar s-a petrecut la Viena, în 1923, cu titlul „Jacheta aurie”. În 1929, la Berlin, spectacolul s-a jucat cu titlul „Ţara Surâsului”.

Festivalul de operă şi operetă în aer liber se desfăşoară în perioadele 24-25-26 august 2012 şi 31 august – 1 – 2 septembrie 2012 şi este organizat de Opera Naţională Română din Timişoara în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

Programul festivalului va continua cu  o  Gală de Operă, Operetă şi Balet în 26 august. A doua repriză festivalieră în Parcul Rozelor va cuprinde spectacolele cu opereta  “Voievodul Ţiganilor”, de Johann Strauss,  în 31 august,  opera “Carmen”, de Georges Bizet, în 1 septembrie,  apoi opera pentru copii “Hansel şi Gretel”, de Engelbert Humperdinck, şi opereta Liliacul, de Johann Strauss, în 2 septembrie. Intrarea este liberă la toate evenimentele festivalului.

Mai multe detalii aici

Număr de vizualizări :1419


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro