Kinobus la Bucureşti

aug. 15th, 2012 | By | Category: Eveniment

Duminică, 19 august 2012, de la ora 18:30, în şoseaua Morarilor nr. 1, în incinta Postăvăriei Române, va poposi caravana Kinobus, un laborator mobil de creaţie spontană în domeniul cinematografiei independente.

În fiecare vară, cei 15 membri, originari din Franţa, pornesc la drum prin Europa cu microbuzul lor deja celebru în cercurile kino. Fiecare popas, în general în zone rurale, unde filmul este prea puţin (sau deloc) reprezentat, este prilej de filmări şi voie bună, alături de comunităţile locale cu care cineaştii leagă prietenii şi fac filme scurte, pe care mai apoi le şi proiectează, spre deliciul acestora şi în spiritul mişcării internaţionale Kino: “Do well with nothing, do better with little and do it now!”
Vara acesta, drumul îi poartă pe kinoiţii de la Kinobus din Franţa până în Bulgaria – trei dintre opririle lor desfăşurându-se pe teritoriul României: la Gura Râului (lângă Sibiu) 11-14 august, Timişoara 15-18 august şi Bucureşti 19 august 2012.

La Bucureşti, duminică seara, începând cu ora 18:30, la sediul Make a Point, vor putea fi urmărite filmele scurte realizate pe tot parcursul rutei actuale, în aproximativ o oră şi jumătate. După vizionare, ne întindem la party şi poveşti şi aflăm mai multe despre Kinobus şi mişcarea Kino în general.

Număr de vizualizări :1068


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro